miercuri, 17 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeVIDEO. Ivan Gaidarlî: „Am tratat semințele cu Austral® Plus, am evitat atacul din partea...

VIDEO. Ivan Gaidarlî: „Am tratat semințele cu Austral® Plus, am evitat atacul din partea gândacului ghebos al cerealelor și am obținut producții înalte”

Recomandate

Ivan Gaidarlî, directorul companiei SRL Agro-Ilici din s. Burlăceni, r. Cahul, în toamna anului 2020 a tratat semințele de grâu cu insecto-fungicidul Austral® Plus de la Syngenta. Domnul Ivan a rămas foarte mulțumit de efectul produsului reușind să evite atacul din partea gândacului ghebos al cerealelor, cu o vigoare foarte bună de creștere din toamnă, păstrând o cultura sănătoasă, neafectată de boli din primăvară, ceea ce a impactat și roada înaltă obținută la recoltare în iulie 2021. 

„Mă numesc Ivan Gaidarlî. Din anul 2000 sunt directorul SRL Agro-Ilici. Gospodăria lucrează 2000 de ha de teren arabil, o suprafață importantă fiind dedicată cerealelor. Am presupus în toamnă că am putea avea probleme cu gândacul ghebos al cerealelor, de aceea am apelat la reprezentantul companiei Syngenta ca să ne ajute cu o soluție împotriva acestui dăunător. Ne-au propus un produs nou, tratament sămânță cu efect insecto-fungicid, și anume Austral® Plus și am tratat semințele de grâu pentru o suprafață de 250 ha cu acest nou insecto-fungicid. Ce pot să spun despre Austral® Plus este că noi nu am avut semințe afectate de gândacul ghebos al cerealelor, cultura nu a fost afectată nici în toamnă și nici în primăvară de boli și dăunători. Am efectuat o analiză economică ca să comparăm costul produsului + costul procesului de tratare al semințelor cu un posibil tratament cu insecticid în câmp, dar prima variantă este net mai avantajoasă din punct de vedere financiar și practic. E mult mai simplu și mai sigur să tratezi semințele și să le protejezi înainte de semănat și să uiți de proleme. Din toamnă plantele au ramificat foarte bine, s-au format în medie câte 4, chiar și 5 frați dintr-o singură plantă. Producții, acestea sunt în limita a 6 t/ha. Pentru noi sunt rezultate bune pe care nu le-am avut până acum.”

Austral® Plus este un insecto-fungicid pentru tratarea semințelor de orz și grâu. Se prezintă ca un amestec complex din 2 substanțe active (fungicid și insecticid) care se completează reciproc. Oferă spectru larg de acțiune împotriva bolilor la sămânță și a dăunătorilor. Substanța activă difuzează de pe semințe în sol, formând o zonă de protecție în calea dăunătorilor, zonă denumită „halou”. Pe lângă acțiunea de protecție a seminței, Austral® Plus oferă și un efect fito-tonic.

Detalii despre Austral® Plus vezi aici: https://www.syngenta.md/austral-plus

Cere produsul de la distribuitorii oficiali Syngenta în Republica Moldova:

Syngenta
Syngenta
Syngenta este una dintre cele mai mari companii de agribusiness din lume având reprezentanţe în peste 90 de țări.

Citește și ›

Advertoriale