Actualitate

Un rezident britanic de la ambasada Marii Britanii din Berlin, este suspectat că spiona pentru Rusia. Acesta a fost arestat

Guvernul german a calificat miercuri drept „inacceptabile” presupusele acte de „spionaj” întreprinse pe teritoriul său de către un britanic în beneficiul Rusiei, a cărui arestare a fost anunţată cu puţin timp în urmă, relatează AFP şi Reuters.

„Spionarea unui partener” apropiat Germaniei pe pământ german „este inacceptabilă, aşadar vom urmări ancheta foarte îndeaproape”, a declarat miercuri Christofer Burger, purtător de cuvânt al Ministerului german de Externe, într-o conferinţă de presă.  
Germania a anunţat miercuri arestarea unui rezident britanic care lucra la Ambasada Regatului Unit din Berlin, sub suspiciunea că a transmis câteva documente secrete serviciilor de informaţii ruse în schimbul unei plăţi în bani gheaţă, informează digi24.ro.  
Bărbatul de 57 de ani, prezentat ca David S., este suspectat că a „transmis unui reprezentant al serviciilor de informaţii ruse” cel puţin o dată un document „pe care îl obţinuse în cadrul exercitării funcţiei sale în ambasadă”, a subliniat parchetul federal responsabil de cazurile de spionaj. 
Arestarea acestuia a avut loc la Potsdam, la sud-vest de Berlin, în urma unei „anchete comune” desfăşurate de autorităţile germane în colaborare cu cele britanice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *