Deputații care au ajuns pentru prima oară în Parlament, instruiți cum să depună declarațiile de avere și interese personale

Peste 50 de parlamentari din noul Legislativ al țării, care au obținut pentru prima dată mandatul de deputat, au fost instruiți, ieri, de un reprezentant al Autorității Naționale de Integritate.

Foto: ANI
Șeful Direcției evaluare, prevenire și implementare a politicilor, a ANI, Viorel Sochirca, a explicat noilor deputați despre modalitatea de completare și depunere a declarațiilor de avere și interese personale pe Portalul Public, declararea și rezolvarea conflictelor de interese, soluționarea în termen a incompatibilității de funcție, etc.

În context, Autoritatea Națională de Integritate menționează că, termenul limită pentru declararea averilor și soluționarea incompatibilităților este de 22 august 2021. Astfel, deputații aflați la primul mandat vor depune o declarație de avere și interese personale la angajare, iar cei care au obținut un nou mandat, vor depune câte două declarații, la eliberare și angajare.

La 23 iulie, Curtea Constituțională a decis confirmarea rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, precum și validarea mandatelor de deputați, care au format noul Legislativ. Astfel, din noul Parlament fac parte 63 de deputați PAS, 32 BECS și 6 aleși din cadrul Partidului Politic Șor.

Cine sunt cei 101 parlamentari vedeți AICI.


Pub