(video) Igor Grosu nu se va întâlni cu Dmitri Kozak la Chișinău. Care este motivul

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, nu are o întâlnire programată cu șeful-adjunct al administrației președinției Federației Ruse, Dmitri Kozak, întrucât vizita sa este foarte scurtă. Speakerul spune că este bine că are loc această vizită întrucât sunt multe de discutat pe agenda bilaterală. 

Foto: UNIMEDIA

„Vizita este foarte scurtă și de aceea nu o să am o întrevedere cu domnul Kozak, dar e bine că are loc, pentru că sunt subiecte de discutat pe agenda bilaterală.

Cumva, până acum, dialogul cu parlamentarii din Federația Rusă era monopolizat de PSRM. Eu consider că nu a fost bine, pentru că dincolo de pozițiile diferite dintre noi și colegii din Federația Rusă pe anumite subiecte trebuie să existe dialog. Opinia noastră, poziția noastră trebuie să ajungă din prima sursă. Pentru aceasta și există dialog pe linie parlamentară”, a declarat Igor Grosu.

„Vladimir Bolea va fi președintele Comisiei pentru relațiile cu CSI. Vom avea grijă ca nu doar reprezentanții PSRM, care știm noi cum distorsionează și manipulează informația. Noi vrem să discutăm și să explicăm poziția noastră cu parlamentarii și senatorii ruși.

Trebuie să trecem în revistă problemele pe care le avem. Sunt foarte mulți cetățeni de-ai noștri care muncesc acolo”, a declarat Igor Grosu, la o emisiune de la Radio Moldova.


Șefa statului, Maia Sandu, a confirmat că va avea, astăzi, o întrevedere cu șeful-adjunct al administrației președinției Federației Ruse, Dmitrii Kozak, în cadrul vizitei pe care acesta o întreprinde în Republica Moldova. Maia Sandu a anunțat și cine va participa, alături de ea, la întâlnirea cu oficialul rus.


Pub