(video) Detașat pentru a munci în Mozambic, a murit la scurt timp în urma unei maladii: Un moldovean, incinerat, repatriat în țară

Un moldovean de 58 de ani a fost răpus în urma unei maladii în Mozambic, unde avea un post de muncă temporar. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în comun cu Ambasada RM în Portugalia a organizat astăzi, 11 august, repatrierea urnei cu cenușă a bărbatului.

Foto: IGSU

Solicitarea de repatriere a venit de la rudele apropiate a persoanei incinerate.

Potrivit autorității, bărbatul care avea contract de muncă cu o întreprindere din Republica Portugheză a fost detașat pentru a munci în Mozambic, unde a decedat în scurt timp în urma unei maladii. Astfel a fost necesară perfectarea tuturor procedurilor necesare pentru ca rudele să poată obține urna cu corpul incinerat.

Operațiunea a fost finalizată după ce au fost realizate toate procedurile legale de repatriere, iar urna cu cenușa bărbatului a ajuns în dimineața zilei de 11 august, iar rudele au preluat-o.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a efectuat mai multe acțiuni pentru repatrierea cetățenilor Republicii Moldova care au decedat în urma accidentelor rutiere în alte state, sau a altor situații excepționale.



Pub