O felie de tort de la nunta lui Charles cu prințesa Diana, din 1981, a fost vândută cu 1.850 de lire

O felie de tort de la nunta lui Charles și a prințesei Diana a fost vândută la licitație cu suma de 1.850 de lire sterline, la peste 40 de ani de la momentul în care prințului și prințesa de Wales s-au căsătorit. Nunta a avut loc în 1981, iar felia de tort a fost păstrată de atunci într-o cutie metalică, transmite digi24.ro.

Foto: Profimedia Images

Felia cu glazură și bază din marțipan cântărește în jur de 800 de grame și a fost tăiată din unul dintre cele 23 de torturi oficiale de la nuntă, include blazonul regal, realizat din zahăr colorat în auriu, roșu, albastru și argintiu.

Felia de tort a fost oferită unei membre a personalului de la reședința regală Clarence House, Moya Smith, care a conservat topping-ul în folie alimentară. Ea a păstrat-o într-o veche cutie metalică de tort decorată cu motive florale, pe care a lipit o etichetă cu mesajul scris de mână: „Fragil - Tort de la nunta prințului Charles cu prințesa Diana” și data „29/7/81”.

Familia lui Smith a vândut în 2008 unui colecționar felia de tort, care a fost scoasă la licitație săptămâna aceasta, la puțin timp după împlinirea a 40 de ani de la nunta prințului și prințesei de Wales.

Felia de tort a fost adjudecată miercuri după-amiază, în cadrul licitației organizate de Dominic Winter Auctioneers la Cirencester, Gloucestershire.

Deși licitația a pornit de la 300 de lire sterline, felia de tort a atras numeroși licitatori, iar persoana căreia i-a fost adjudecată, din Orientul Mijlociu, a oferit 1.850 de lire sterline.

„Am rămas uimiți de numărul persoanelor care doresc să liciteze pentru această piesă mare și unică de glazură de tort regal”, a declarat după vânzare Chris Albury, reprezentant al casei de licitații și specialist în suveniruri regale.

„Se pare că a atras mai multă atenție față de atunci când am vândut-o alături de o scrisoare de mulțumire semnată de Charles & Diana, acum 13 ani'', a adăugat el, precizând că persoanele interesate au fost în special din Marea Britanie, Statele Unite și câteva țări din Orientul Mijlociu.

„A fost cumpărată de un ofertant online din Orientul Mijlociu. Deocamdată nu am avut ocazia să vorbim pentru a avea o reacție sau pentru a afla motivul achiziționării, dar se pare că a fost un suvenir regal irezistibil pentru mulți”, a spus Albury.

Smith și-a început cariera în bucătăria de la Clarence House, înainte de a primi alte îndatoriri în cadrul reședinței.

Prințul Charles s-a căsătorit cu Diana Spencer în Catedrala Sf. Paul la 29 iulie 1981. Cuplul s-a despărțit 11 ani mai târziu, în 1992, iar divorțul a fost pronunțat în 1996. Diana a decedat la Paris în urma unui accident de mașină, la 31 august 1997, la un an după divorț, când fiii lor, William și Harry aveau 15, respectiv 12 ani.


Pub