09:16:10 29.03.2024
Stiri

VIDEO // Primele imagini cu pompierii din R. Moldova care au ajuns în Grecia să dea o mână de ajutor la stingerea incendiilor: Misiune începută alături de colegii din România

Actualitate 11.08.2021 11:13 Vizualizări3154 Autor: Ziarul National
VIDEO // Primele imagini cu pompierii din R. Moldova care au ajuns în Grecia să dea o mână de ajutor la stingerea incendiilor: Misiune începută alături de colegii din România


Cei 25 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) detașați în Grecia cu patru autospeciale pentru stingerea incendiilor de pădure și-au început misiunea în dimineața zilei de miercuri, 11 august.

Salvatorii moldoveni au ajuns ieri, în jurul orei 16:00, în regiunea Prokopion, insula Evia din sudul statului elen.



Aceștia au fost cazați într-o tabără internațională sub egida ofițerilor de legătură greci, iar astăzi au primit primele misiuni.

„Angajații Inspectoratului au efectuat recunoașterea locului și au stabilit că incendiile devastatoare au nimicit terenuri pe suprafețe extinse, păduri, autovehicule, iar antenele GSM din zone sunt arse. Pompierii urmează să nu permită răspândirea focarelor pe cealaltă parte a muntelui, să localizeze focarele de ardere de pe sectoarele încredințate și să efectueze misiuni de recunoaștere a zonelor afectate”, se arată într-un comunicat de presă al IGSU.



Salvatorii din R. Moldova activează în două ture, schimbul fiind făcut la fiecare șase ore.

Activitatea pompierilor moldoveni are loc în comun cu colegii din România în condiții de zi.





Ambele echipe și-au desfășurat Centrul de Comandă în Baza Operațională amenajată într-o școală din regiunea Prokopion de unde sunt trimiși în misiuni de stingere.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md