De ce milenarii ar putea deveni cea mai bogată generație din istorie? Cum să devii unul dintre ei

11 Aug. 2021, 13:21
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
11 Aug. 2021, 13:21 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Agențiile de presă au raportat că Millennials ar putea deveni cea mai bogată generație din istorie. De asemenea, mass-media susține că milenarii suferă de datorii, de stagnare a salariilor și de creștere a costului vieții.

Iată motivele pentru care milenarii ar putea deveni cea mai bogată generație din istorie:

Motivul 1: Baby Boomers își vor transmite averea

Baby Boomers urmează să le transmită copiilor lor 68 de miliarde de dolari, cel mai mare transfer generațional de avere, potrivit Wall Street Journal.

Ce înseamna asta? Americanii în vârstă de 70 de ani și peste au avut o valoare netă de aproape 35 de miliarde de dolari anul acesta, potrivit datelor Rezervei Federale. Aceasta înseamnă că Baby Boomers au stocat 157% din produsul intern brut din SUA și vor începe să-l dea moștenitorilor lor – inclusiv Millennials și Gen Xers.

Generațiile mai în vârstă vor da aproximativ 70 de miliarde de dolari între 2018 și 2042.

Motivul 2: Millennials îmbrățișează criptomoneda

Milenarii au devenit buni pentru Bitcoin și alte criptomonede.

De ce investesc Millennials în criptomonede? În mod surprinzător, investesc în el pe termen lung, ca magazin de pensii. De asemenea, îl folosesc pentru comerțul activ, cumpărarea de bunuri și servicii online și pentru a cumpăra bunuri și servicii în persoană.

Bitcoin are un preț ridicat. Experții prezic un preț bitcoin de 120.000 USD până la sfârșitul anului 2021, 300.000 USD la sfârșitul anului 2025 și 500.000 USD în 2030.

Motivul 3: câștigă mai mulți bani

Centrul de cercetare Pew a publicat un studiu care a constatat că gospodăriile milenare câștigă în prezent mai mult decât făceau părinții și bunicii la vârsta lor.

Motivul 4: își gestionează banii diferit

Millennials analizează diferite moduri de a-și gestiona banii în comparație cu părinții lor.

  • Adoptă gestionarea digitală a banilor;
  • Folosesc robo-consilieri pentru a investi și a economisi bani;
  • Folosesc automatizarea în tot ceea ce fac.

Millennials au la dispoziție atât de multe instrumente comparativ cu generațiile anterioare – software de bugetare, platforme automate, recompense ale cardurilor de credit și multe altele.

Cum să ajungi acolo dacă nu te simți deosebit de bogat?

Dacă sunteți milenar și aveți puțin dubii în legătură cu aceste afirmații, aruncați o privire la aceste sfaturi.

Sfat 1: Nu vă îndepărtați de stocuri

Amintiți-vă că atunci când bunicii dvs. au investit, au trebuit să facă o întâlnire cu un broker pentru a investi. Sau poate au trebuit să trimită un cec sau să cheme pe cineva să investească. Ce proces îndelungat! Nu numai asta, dar au fost nevoiți să plătească și taxe exorbitante! Acum, pentru a investi aveți nevoie de telefon pentru a accesa o aplicație, iar taxele nu există. Opțiunile dvs. de investiții continuă, precum numărul de pești din mare.

Sfatul 2: Luați în considerare diversificarea veniturilor

La fel ca diversificarea investițiilor dvs., poate doriți să luați în considerare diversificarea veniturilor începând o afacere secundară, ridicând o agitație laterală sau altele.

Un venit diversificat poate fi colacul de salvare în perioade de criză sau pentru pierderea locului de muncă. Din nou, renunți la timpul tău pentru a-ți diversifica veniturile, în special pe lângă locul de muncă actual. Cu toate acestea, utilizați tehnologia în avantajul dvs. Bunicii tăi nu au avut de ales decât să fie prezenți sau să lucreze fizic un al doilea loc de muncă. Nu la fel cu tine.

 

 

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău