De la Fata Morgana până la Casa de sub Stâncă. Lista pensiunilor din centrul Moldovei unde te poți odihni în voie

My Post (6)
Foto: colaj/diez

Pentru că acasă avem suficient de multe locuri frumoase de vizitat și chiar de admirat, iar un concediu este mereu binevenit pentru a vă reîncărca cu energie și emoții frumoase, noi am pregătit o listă cu pensiuni din centru țării unde veți putea savura fiecare clipă la 100 %.

În acest articol am adunat pensiunile care se află în centrul Moldovei. Urmează încă un articol cu pensiunile din sudul țării. Pensiunile din nordul țării le puteți vedea AICI.

# Pensiunea Manas YurtVillage

În Leordoaia, raionul Călărași, puteți găsi un „sătuc” cu iurte, amenajat conform tradițiilor și modelelor kârgâze. Pensiunea poartă numele eroului principal din cea mai lungă epopee din lume – „Manas”.

Pe teritoriul zonei turistice, există căsuțe realizate sub formă de iurte kârghâze. Pensiunea dispune de parcare, bucătărie, terase deschise, grătar, toalete și dușuri moderne.

Fiecare căsuță hotelieră (iurtă) este complet unică și proiectată pentru confortul oaspeților; există paturi simple și duble. De asemenea, pe teritoriul pensiunii se pot desfășura diferite activități precum meditație, yoga, ateliere pentru copii și diferite masterclass-uri. Totodată, proprietarii oferă spațiul pentru organizarea diferitelor sărbători, expoziții, concerte, festivaluri, traininguri sau seminare.

Pentru mai multe detalii, apelați numărul 078 205 912, sau accesați pagina de Facebook a pensiunii.

Cum ajungeți?

Pensiunea se află la o distanță de 80 km de la Chișinău. Dacă vă porniți cu mașina personală, veți ajunge aproximativ într-o oră și 30 de minute.

# Pensiunea Fata Morgana

Conform vechilor legende, „Fata Morgana” înseamnă miraj și miracol. Exact aceste senzații le simți când ajungi la pensiunea cu același nume situată pe un urcuș de stâncă, cu vederea bătrânului Nistru în față și splendoarea codrilor Orheiului în spate. Aici îți vei satisface setea de frumos, adrenalină și pofta de specialități gastronomice tipice zonei.

Complexul hotelier „Fata Morgana” este situat în satul Molovata, raionul Dubăsari, aflat pe malul drept al râului Nistru.

Rezervările le puteți face pe pagina de Facebook – Fata Morgana, sau la numărul de telefon 069 12 33 10.

Cum ajungeți?

Pensiunea se află la o distanță de 70 de kilometri de la Chișinău, iar dacă porniți cu mașina personală veți ajunge la destinație în circa o oră și 20 de minute.

# Pensiunea Turnul Alb

Pensiunea e situată la Costești. „Turnul Alb” vă oferă condiții excelente de a vă petrece vacanța, sărbătorile, concediul sau sfârșitul de săptămână. Retrasă și îndepărtată de aglomerația și rutina orașului, Pensiunea „Turnul Alb” oferă condițiile necesare relaxării și odihnei la natură, fiind amplasată pe un teren de cinci hectare, cu o capacitate mare de recepționare a persoanelor.

Pensiunea Turnul Alb dispune de:
# cazare;
# săli pentru evenimente/restaurante;
# două piscine;
# două terase pentru a te delecta din bucatele care se prepară acolo.

Rezervările le puteți face pe pagina de Facebook – Turnul ALB, sau la numărul de telefon 069 13 72 00.

Cum ajungeți?

Pensiunea se află la o distanță de 20 de kilometri de la Chișinău, iar dacă porniți cu mașina personală veți ajunge la destinație în circa 30-40 de minute.

# Pensiunea Vila Dorului

„Vila Dorului” este o pensiune localizată în Molovata Nouă, raionul Dubăsari și oferă confortul camerelor cu balcon propriu, piscină exterioară, acces la wellness centre, restaurant și terasă cu foișoare și, cel mai important, spații amenajate pentru copii. Restaurantul pregătește exclusiv din produse eco crescute pe teritoriul pensiunii.

La Vila Dorului veți avea parte de:
# cazare;
# alimentare;
# agrement (bazin, saună, plajă, tenis de câmp, foișoare, teren de joacă pentru copii, fotbal de masă, barcă pentru excursii, jet de apă, hidrobiciclete etc.).

Rezervările le puteți face pe pagina de Facebook – Vila Dorului, sau la numărul de telefon 079 00 31 00.

Cum ajungeți?

Pensiunea se află la o distanță de 55 de kilometri de la Chișinău, iar dacă porniți cu mașina personală veți ajunge la destinație în circa o oră și 15 minute.

# Pensiunea Casa Agricultorului Vărzari

 

„Casa Agricultorului Vărzari” este situată la Butuceni și oferă o priveliște spre complexul muzeal Orheiul Vechi. Toate camerele pensiunii au balcon cu vedere la râul Răut. În acestă zonă vă puteți bucura de o retragere în natură, deoarece locul amplasării pensiunii e sub stâncă. Puteți să vizitați Complexul Orheiul Vechi, practica zborul cu parapanta, caiacul, drumeții etc.

Rezervările le puteți face pe pagina de Facebook a pensiunii, sau la numărul de telefon 060 12 43 15.

Cum ajungeți?

Pensiunea se află la o distanță de 55 de kilometri de la Chișinău, iar dacă porniți cu mașina personală veți ajunge la destinație în circa o oră și 15 minute.

# Pensiunea „Casa din luncă” 

Casa din luncă este prima agropensiune din Republica Moldova, creată în cadrul gospodăriei familiei Benzin. Pensiunea oferă servicii de cazare, mâncare și agrement!

Aici veți găsi mai multe apartamente și camere pentru cazare. Iar la restaurant veți putea gusta plăcinte, sarmale, zeamă, copturi, friptură, mămăligă și multe alte gustoșenii.

În funcție de fiecare anotimp, în cadrul pensiunii puteți practica diferite activități. De execmplu, iarna veți putea practica patinajul pe râu, plimbări cu sania trasă de cai, colindatul, semănatul, plugușorul și alte tradiții ale sărbătorilor de iarnă. Vara veți avea parte de plimbare cu barca, plimbare cu căruța, excursii în Trebujeni cu ghid sau fără și excursii la Orheiul Vechi.

Rezervările le puteți face pe pagina de Facebook a pensiunii, sau la numărul de telefon 079 45 51 00. Mai multe detalii despre această pensiune puteți vedea AICI.

Cum ajungeți?

Pensiunea se află la o distanță de 55 de kilometri de la Chișinău, iar dacă porniți cu mașina personală veți ajunge la destinație în circa o oră și 10 minute.

# Pensiunea „Villa Roz”

Pensiunea „Vila Roz” se află într-o zonă pitorească din inima Rezervaţiei cultural-naturale „Orheiul Vechi”. Este înconjurată de o stâncă imensă, la câteva sute de metri de ogradă curge Răutul. Turiștii obosiți după o cale lungă vor putea sta aici pe gazon sau se vor putea da în scrânciob.

Iar cei pofticioși vor putea participa la un masterclass de gătire a desertului moldovenesc „Cușma lui Guguță”. Tradițional, fiecare gazdă pregătește un meniu propriu pentru oaspeți. Și de această dată, turiștii vor putea gusta din bucatele tradiționale moldovenești, plăcinte, friptură, mămăligă, sarmale.

Rezervările le puteți face pe pagina de Facebook a pensiunii, sau la numărul de telefon 0601 65 777.

Cum ajungeți?

Pensiunea se află la o distanță de 54 de kilometri de la Chișinău, iar dacă porniți cu mașina personală veți ajunge la destinație în aproximativ o oră.

# Pensiunea „Vatra Strămoșească”

„Vatra Strămoșească” se află în satul Vatici, raionul Orhei, lângă Mănăstirea Curchi.

Pensiunea „Vatra Strămoșească” este casa familiei lui Anton Lașcu, cel care a transformat această locuință într-un adevărat muzeu românesc. Această locație este un refugiu în trecut, acolo unde modul de viață era simplu și sănătos.

Anton Lașcu a restaurat această casă transformând-o într-un complex turistic în care oamenii, venind aici, să simtă calmitatea și liniștea vieții de la sat, unde nimic nu se face în grabă.

Rezervările le puteți face pe pagina de Facebook a pensiunii, sau la numărul de telefon 069 15 64 37.

Cum ajungeți?

Pensiunea se află la o distanță de 60 de kilometri de la Chișinău, iar dacă porniți cu mașina personală veți ajunge la destinație în aproximativ o oră și 10 minute.

# Conacul Hellen

Conacul Hellen este o zonă de odihnă din satul Pitușca, raionul Călărași, care oferă terasă, bar și grădină. Pensiunea asigură acces gratuit la internet Wi-Fi și parcare privată gratuită. Aici veți mai găsi piscină în aer liber, diferite activități precum: biliard, masaj, cameră de jocuri și saună.

În imprejurimile pensiunii sunt multe mănăstiri de vizitat.

Rezervările le puteți face pe pagina de Facebook a pensiunii, sau la numărul de telefon 069 11 68 68.

Cum ajungeți?

Pensiunea se află la o distanță de 48 de kilometri de la Chișinău, iar dacă porniți cu mașina personală veți ajunge la destinație în aproximativ o oră.

# Pensiunea Casa de sub Stâncă

Agropensiunea „Casă de sub Stâncă” este situată în inima Orheiului Vechi , complex istoric și muzeu în aer liber. Aflată la intrarea în satul Trebujeni, agropensiunea Casa de sub Stâncă este amplasată chiar sub stâncă, ceea ce trezește și mai mult interesul turiștilor. Aici te vei simți ca acasă, vei savura liniștea naturii, bucătăria tradițională și atmosfera rurală!

Turiștii vor putea participa la diferite masterclass-uri la pregătirea prăjiturilor, plăcintelor, sarmalelor. Tot aici, oaspeții activi sunt invitați să participe la strânsul mintei, trandafirilor, culesul roșii, plimbarea cu bicicleta, cu barca pe râu și cu căruța, și nu în ultimul rând pescuitul.

Casa dispune de 11 locuri, trei dormitoare dotate potrivit standardelor turismului, cu băi separate.

Pensiunea dispune și de o zonă de joacă pentru copii. Aici doritorii pot lua în arendă câte o bicicletă.

Rezervările le puteți face pe pagina de Facebook a pensiunii, sau la numărul de telefon 069 61 02 60.

Cum ajungeți?

Pensiunea se află la o distanță de 53 de kilometri de la Chișinău, iar dacă porniți cu mașina personală veți ajunge la destinație în aproximativ o oră și 10 minute.

Vedeți și lista pensiunilor din nordul Moldovei unde te poți odihni în voie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente