(foto) Noul Audi Q5 e-tron a fost deconspirat

Audi Concept Shanghai, un prototip de SUV care a fost arătat fără prea multe detalii în aprilie la Auto Shanghai 2021, nu se va transforma în noul Q6 e-tron după cum s-a speculat. Denumirea sa oficială va fi Q5 e-tron, deşi este departe de a fi similar din punct de vedere vizual cu maşina pe care deja o cunoaştem.

Mai multe imagini cu scopul de certificare a modelului au apărut în baza de date a Ministerul chinez al industriei și tehnologiei informației, iar presa auto din China a făcut rapid rost de ele. Din câte putem vedea, SUV-ul electric de serie nu se va deosebi practic cu nimic de prototipul său, estetic vorbind.

Noul Q5 e-tron se bazează pe platforma MEB a grupului VW şi va fi făcut de întreprinderea comună SAIC-Audi. Designul frontal amintește de cel al modelului Q8, iar posteriorul conţine o bandă LED luminoasă ce conectează stopurile. Dimensiunea generală a mașinii noi este foarte asemănătoare cu cea a lui Volkswagen ID.6 X.

Apropo, cât priveşte mărimile, acestea sunt deja cunoscute din aceeași bază de date. Q5 e-tron are o lungime, lățime și înălțime de 4.876×1.860×1.675 mm, în timp ce ampatamentul măsoară 2.965 mm. Lungimea și ampatamentul sunt similare cu ale noului ID.6 X, care pune la dispoziţie 6 sau 7 locuri pe trei rânduri de scaune.

În ceea ce privește puterea vor exista din start trei configuraţii: 35 e-tron (180 CP), 40 e-tron (204 CP) și 50 e-tron quattro (299 CP). Primele două dispun de un singur motor şi tracţiune spate, iar ultimul de două motoare şi tracţiune integrală quattro respectiv. Autonomia se ridică până la 560 km în ciclul local CLTC-P.

Printre altele mai aflaţi că va avea o viteză maximă limitată la 160 km/h, o greutate de 2.410 kg şi una maximă permisă de 2.890 kg, iar dimensiunea jantelor îi variază de la 19 la 21 de inci.

Conform unor imagini spion, designul interior şi arhitectura planşei de bord o va imita aproape în totalitate pe cea din noul Q4 e-tron. Lansarea pe piaţa din China este programată până la sfârşitul anului curent şi cel mai probabil va rămâne doar acolo.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/