Fostul deputat PDM, Marcel Răducan, pleacă din funcția de președinte al Consiliului Concurenței

Ilie Gulca
11/08/2021
Marcel Răducan

Președintele Consiliului Concurenței, Marcel Răducan, a depus cerere de demisie, care urmează să fie examinată în cadrul ședinței Parlamentului. El a decis să se retragă de la conducerea Consiliului Concurenței din motive de ordin personal, „din propria convingere și din propria dorință”.

„În conformitate cu prevederile Legii nr. 199 din 16.07.2010 cu privire la statutul persoanelor cu funcții de demnitate publică și art. 44 din Legea Concurenței nr. 183 din 11.07.2012, rog să luați act de cererea de demisie și să dispuneți examinarea prezentei cereri cu ulterioara acceptare a demisiei din funcția de membru al Plenului Consiliului Concurenței”, a solicitat Marcel Răducan în cererea sa adresată președintelui Parlamentului.

Fost ministru al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și ex-deputat PDM, Marcel Răducan a fost numit de Parlament în funcția de președinte al Consiliului Concurenței în 2018 pentru un termen de cinci ani. El a înlocuit-o în această funcție pe Viorica Cărare.

Răducan a fost deputat în Parlament în perioada 2005-2009. Ulterior, a devenit vicepreședinte al Parlamentului în 2009. Din 2010 până în 2015, a exercitat funcția de ministru al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

Răducan face parte dintr-un top al demnitarilor fără locuință după un clasament realizat de Asociația „Adept”, în mare parte în baza declarațiilor de venit pentru 2014.  De atunci, situația nu s-a schimbat. Conform declarației de avere și interese personale pentru 2020, Răducan nu a indicat niciun imobil, doar terenuri agricole.

Răducan a declarat anterior că locuiește într-o casă din sectorul Buiucani care aparține mamei sale. „Am casă, locuiesc în ea, dar este casa mamei mele. Este o chestie mai personală. Această este o decizie pe care am luat-o cu familia după moartea tatălui meu”, a precizat Răducan.

O anchetă a Centrului de Investigații Jurnalistice a scos la iveală faptul că fiul demnitarului, Gicu Răducan, este una dintre persoanele care a arendat pădure în zona Dănceni-Sociteni, ridicându-și și o casă. 

Ilie Gulca
11/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii