fbpx

În R. Moldova vor fi lansate două noi posturi TV: Unul va fi umoristic

Două posturi noi de televiziune ar putea fi lansate în curând în Republica Moldova, după ce Consiliul Audiovizualului (CA) a acordat licență de emisie, pe un termen de nouă ani, canalelor GN TV și Legal TV ale companiei SFC Media. GN TV ar urma să difuzeze preponderent emisiuni de divertisment, iar Legal TV – despre justiție și domeniul dreptului, potrivit Media Azi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Întreprinderea care s-a ales cu două posturi noi de televiziune în aceeași zi a fost fondată în ianuarie 2021 de către Dan Pascari, care figurează în acte și în calitate de administrator.

În cadrul ședinței CA din 11 august, Dan Pascari a precizat că GN TV va realiza produs autohton în proporție de 28% și că, în afara emisiunilor de divertisment, va difuza și știri din domeniul socio-economic și mai puțin politic.

Membrul CA Corneliu Mihalache s-a interesat cum va fi creat produsul local în condițiile în care pe piața din Republica Moldova se atestă o criză a persoanelor care se ocupă profesionist de amuzament.

„Mie îmi pare interesant proiectul pentru că noi nu prea avem televiziuni de divertisment”, a spus Mihalache.

Dan Pascari a răspuns că televiziunea a negociat deja cu persoanele care se ocupă de crearea conținutului umoristic despre eventuale angajări. Potrivit lui, unele programe audiovizuale vor fi procurate de la partenerii din Statele Unite ale Americii, inclusiv pentru Legal TV.

„Populația ar putea afla cât mai multe informații despre drepturile sale, despre multe situații din viață, cazuri de judecată familiale, pecuniare, de orice gen legat de jurisprudență”, a descris Dan Pascari conținutul preconizat al Legal TV.

„Mie mi-a plăcut mult din proiectul lor că își propun drept obiectiv ca, în viitorul apropiat, să formeze un call-centru astfel încât publicul să poată nu doar privi și asculta diverse situații, dar și să adreseze întrebări și să primească răspunsuri de la specialiștii din domeniu”, a menționat membra CA Tatiana Buraga cu privire la Legal TV.

Reprezentantul televiziunilor a anunțat că este gata să se lanseze pe piață într-o lună. Astfel, cu majoritate de voturi, membrii CA au acordat licența de emisie pentru ambele televiziuni.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button