/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

DOC/ Deputatul PAS, Dumitru Alaiba susține că raportul Inspecției judiciare a CSM confirmă bănuielile privind încălcările disciplinare ale judecătorului care a pronunțat sentința lui Șor

missing
11 august 2021, ora 19:31

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Dumitru Alaiba susține că raportul Inspecției judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii confirmă bănuielile privind încălcările disciplinare ale lui Andrei Niculcea, judecătorul care a pronunțat sentința lui Ilan Șor de condamnare la șapte ani și șase luni de închisoare. 

Alaiba a publicat și un fragment din respectivul raport al Inspecției judiciare.

Totuși, magistratul ar fi dispus încetarea procedurii și cercetării disciplinare.

Dumitru Alaiba menționează că „dosarul lui Șor i-a fost repartizat lui Niculcea cum vrei, dar nu „aleatoriu”. „Din raportul Inspecției Judiciare vedem cum dosarul a fost repartizat de 8 ori în timp de 24 de ore, până nu a ajuns la Niculcea” a mai subliniat deputatul PAS.

„Acest raport a fost transmis Colegiului Disciplinar al Consiliului Superior al Magistraturii. Indiferent de concluzia raportului Inspecției Judiciare este competența, autoritatea și, cred eu, obligația Colegiului Disciplinar al Consiliului Superior al Magistraturii să îl penalizeze pe Niculcea, judecătorul lui Șor”, a mai spus Dumitru Alaiba.

Rise.md a publicat în data de 22 aprilie o investigație în care a dezvăluit cum după ce Niculcea l-a condamnat pe Ilan Șor la șapte ani și jumătate de închisoare, concubina magistratului, și-a deschis un salon de cosmetică pe Aeroportul Internațional Chișinău – controlat direct de inculpat. De acolo, aleasa judecătorului zboară spre capitalele modei: Paris și Milano, împreună cu sora vitregă a lui Ilan Șor. Între timp, Șor devine fugar, iar judecătorul – un pasager fidel spre Israel, țara de origine a inculpatului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram