/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Declarațiile Maiei Sandu, după întrevederea cu Dmitrii Kozak: „Avem o agendă plină cu Federația Rusă”

missing
11 august 2021, ora 21:49

La întrevederea din această seară de la Președinție cu șeful – adjunct al administrației prezidențiale ruse, Dmitrii Kozak, autoritățile de la Chișinău au reconfirmat poziția R. Moldova privind relansarea procesului de reglementare a conflictului transnistrean exclusiv pe cale pașnică. Declarația a fost făcută de șefa statului, Maia Sandu, într-o postare pe canalul său de Telegram.

Potrivit președintei țării, acest lucru este posibil „folosind instrumente politice și diplomatice și cadrul de negocieri existent, cu respectarea suveranității și a integrității teritoriale a țării noastre în cadrul hotarelor ei internațional recunoscute”.

„Am reiterat poziția noastră în vederea relansării unui dialog pragmatic și constructiv, care să fie în interesul cetățenilor Republicii Moldova”, a adăugat Sandu.

Maia Sandu a mai punctat că au fost discutate și alte subiecte importante de pe agenda bilaterală, inclusiv problema exporturilor produselor agricole moldovenești pe piața rusă, dar și noul contract de livrare a gazelor naturale pentru țara noastră.

„Avem o agendă plină cu Federația Rusă și multe subiecte de interes comun pentru statele și pentru cetățenii noștri. Am discutat despre ele astăzi și suntem pregătiți să le abordăm pe larg, inclusiv prin intensificarea contactelor bilaterale. Am apreciat deschiderea părții ruse în acest sens, fapt care poate contribui la consolidarea dialogului dintre țările noastre”, a subliniat președinta țării, Maia Sandu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram