image
Sursa foto: Dumitru Polscin//Facebook

Echipa de pompieri moldoveni a ajuns în Grecia: Vor interveni la stingerea incendiilor din sudul țării

Echipa de 25 de pompieri din cadrul IGSU, detașată pentru a participa la lichidarea incendiilor de pădure din Grecia, a ajuns în statul elen. Pompierii moldoveni cu cele 4 unități de tehnică au trecut în dimineața zilei de astăzi punctul de trecere a frontierei Promachonas la intrarea în Grecia.

La intrarea în Grecia, pompierii au fost întâmpinați de polițiștii eleni, care îi vor escorta până la destinație. În drum, salvatorii au comunicat cu echipele altor state care participă în misiunea de stingere, în special cu colegii români.

Pentru a interveni în operațiune trebuie să ajungă în partea de sud a Greciei, unde incendiile de pădure mistuie suprafețele cu repeziciune. Potrivit ultimelor estimări, echipa mai trebuie să parcurgă aproape 600 km pentru a ajunge la destinație. Aici pompierii vor intra sub conducerea echipelor elene care vor stabili exact misiunile de intervenție, dar și locațiile necesare pentru operațiunile de stingere.

Conform informațiilor IGSU, echipa din Republica Moldova are capacitate de lichidare a incendiilor de pădure, deprinderi de lucru pentru intervenții la înălțime, aparate izolante protectoare, compresoare mobile și formare pentru lucrări în condiții nocive. Mai mult, salvatorii IGSU vor fi configurați să lucreze în două schimburi cu activitate neîntreruptă și vor aplica procedurile mecanismului protecției civile a Uniunii Europene.

Noutăţile partenerilor

comentarii: