image
Sursa foto: Premier Energy

Consumatorii vor primi, începând de astăzi, facturi pentru energia electrică cu un nou design

Consumatorii casnici și noncasnici vor primi, începând de astăzi, facturile la energia electrică cu un nou design, anunță Premier Energy.

Astfel, pe prima pagină, la fel ca până în prezent, consumatorii vor găsi datele personale ale consumatorului și cele bancare ale furnizorului, compartimentele obligatorii cu datele specifice facturii curente: numărul locului de consum, (NLC), numărul facturii şi numărul contractului de furnizare semnat cu consumatorul. De asemenea, este indicată adresa locului de consum, pentru care este emisă factura, data emiterii acesteia, perioada pentru care a fost facturată şi data limită de achitare, pentru a evita acumularea de restanțe. În continuare sunt precizate suma totală pentru consumul curent, suma unei eventuale datorii pentru facturile anterioare sau cea depusă în avans, dacă acestea există, precum şi suma totală spre plată

Consumatorul poate analiza graficul consumului de energie electrică pentru ultimele 12 luni, atât consumul real în kW, cât și cel mediu echivalent în kWh, şi poate cunoaște din ce este compus consumul său. Totodată, se prezintă tabelul cu numărul contorului, tipul de consum, indicațiile precedente și cele actuale ale contorului, numărul de kilowați consumați, modul de citire al contorului (real sau estimativ), tariful reglementat per kilowatt/oră, conform ultimei aprobări a Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

În luna august consumatorii vor găsi în partea de jos a facturii un mesaj informativ despre lansarea noului format al facturii.

Pe verso-ul facturii consumatorii pot consulta datele de contact ale furnizorului de energie pentru a clarifica orice întrebare cu privire la semnarea, reperfectarea contractului de furnizare, calcularea sau recalcularea facturii, dar și datele de contact ale operatorului de distribuție, care le vor fi utile consumatorilor în cazul racordării unui nou punct de consum, pentru servicii de proiectare și montare a rețelelor, verificarea contorului sau eventuale deranjamente în rețea.

Totodată consumatorii pot găsi informații utile despre modalitățile de plată, recepționarea facturii prin email, înregistrarea în Cabinetul personal și alte aspecte importante în relația cu furnizorul de energie electrică.

Noutăţile partenerilor

comentarii: