image
Sursa foto: Getty Images

Plecarea lui Lionel Messi o costă o avere pe Barcelona. Câte sute de milioane de euro ar urma să piardă clubul catalan

Barcelona a renunțat la Lionel Messi (34 de ani) din cauza problemelor financiare, însă acestea vor continua și după plecarea argentinianului.

În mod evident, fostul decar era jucătorul care aducea cei mai mulți bani echipei, atât prin performanțele sportive, dar nu numai.

Potrivit firmei de consultanță financiară Brand Finance, despărțirea de Messi ar aduce Barcelonei pierderi considerabile pe mai multe planuri, după cum urmează: 137 de milioane de euro în valoarea brandului (scădere cu 11%), 77 de milioane de euro în cifra de afaceri, și alte 43 de milioane de euro în vânzările de tricouri sau de produse cu argentinianul.

Mai mult decât atât, Barcelona ar pica pe locul trei în ceea ce privește clasamentul cluburilor în funcție de valoarea brandului. În urma plecării lui Messi, cifra va scădea la 1,129 milioane de euro, iar Manchester United ar urca pe locul 2, cu 1,130 milioane de euro. Lider în acest top este Real Madrid, cu 1,276 milioane de euro.

Jaume Llopis, unul dintre oficialii Barcelonei, și-a dat demisia după despărțirea jucătorului argentinian.

Llopis, care se ocupa cu dezvoltarea facilităților celor de la Barcelona, i-a trimis o scrisoare președintelui Joan Laporta căruia i-a transmis că este unul dintre vinovații pentru plecarea lui Messi.

Demisia lui Jaume Llopis vine doar la câteva ore după ce Lionel Messi a luat partea la conferința de presă în care și-a luat rămas bun de la gruparea catalană și de la suporterii formației.

Llopis, specializat în strategii și organizare corporativă, a fost foarte dezamăgit de președintele formației catalane care nu a renunțat la Super Ligă pentru a-l putea păstra pe fotbalistul argentinian.

Fostul oficial al Barcelonei i-a transmis lui Laporta că s-a lăsat manipulat de Florentino Perez, președintele celor de la Real Madrid, care l-a făcut pe președintele catalanilor să creadă atât de mult în Super Ligă încât a fost în stare să renunțe la Messi, facilitând indirect și transferul lui Kylian Mbappe la formația din capitala Spaniei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: