image
Sursa foto: Getty Images

E gata! Se face transferul lui Romelu Lukaku la Chelsea. Cea mai scumpă mutare din istoria clubului de pe Stamford Bridge

Romelu Lukaku (28 de ani) este protagonistul unuia dintre cele mai spectaculoase transferuri ale verii. Atacantul belgian pleacă de la Inter Milano și va semna cu Chelsea, formație pentru care a mai evoluat între 2011 și 2014.

Jurnalistul Fabrizio Romano anunță că mult așteptatul transfer se va realiza în această săptămână. Lukaku va semna contractul cu Chelsea și va fi prezentat oficial în următoarele zile. Londonezii lucrează acum la ultimele detalii ale contractului.

Transferul lui Romelu Lukaku o va costa pe Chelsea 115 milioane de euro, ceea ce înseamnă că belgianul va deveni al doilea cel mai scump jucător achiziționat în Premier League. Recordul îi aparține lui Jack Grealish, care a ajuns săptămâna trecută de la Aston Villa la Manchester City pentru 117,5 milioane de euro.

Oficialii lui Chelsea le-au comunicat celor de la Inter că ultima ofertă este de 115 milioane de euro, iar răspunsul italienilor a fost pozitiv, astfel că mutarea se va oficializa în următoarele zile.

Romelu Lukaku este și el dornic să se impună la Chelsea, acolo unde a mai fost legitimat între 2011 și 2014, perioadă în care a primit puține șanse, fiind împrumutat la West Brom și Everton, unde a și fost vândut pentru 35 de milioane de euro.

Atacantul belgian a anunțat conducerea tehnică a lui Inter că nu se va antrena cu echipa în aceste zile, pentru a nu risca o accidentare care să blocheze transferul la Chelsea.

Romelu Lukaku va deveni cel mai scump fotbalist din istoria lui Chelsea. Atacantul belgian doboară, astfel, recordul lui Kai Havertz, cumpărat de londonezi în vara anului 2020 pentru 80 de milioane de euro.

De asemenea, Romelu Lukaku va deveni al doilea cel mai scump jucător din istoria Premier League, top condus de Jack Grealish, transferat de Manchester City chiar în această săptămână de la Aston Villa pentru 117.5 milioane de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: