image
Sursa foto: jurnal.md

Filmul trucat găsit în casa conspirativă a lui Platon; Maia Sandu: Am aflat că PCCOCS a decis să nu confiște calculatoarele

Procurorii de la PCCOCS au decis să nu ridice calculatoarele în timpul perchezițiilor într-o casă conspirativă a lui Veaceslav Platon, înainte să analizeze ce informații conțin acestea. Despre aceasta a anunțat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

„Am aflat că a fost decizia PCCOCS să nu confiște calculatoarele care au fost găsite la momentul când se investiga gruparea care încerca să fileze un judecător. Decizia a fost să sechestreze doar două telefoane. PCCOCS a decis că acele calculatoare depistate la locul crimei să nu fie sechestrate, zicând că nu au treabă cu obiectul investigației. Asta înainte să se documenteze ce e în aceste calculatoare. Este un element pe care trebuie să-l cunoaștem când vorbim despre ceea ce se întâmplă la PG”, a declarat Maia Sandu.

Este vorba despre calculatoarele care conțineau materiale care ar fi zdruncinat din temelii campania electorală pentru alegerile din 11 iulie. În spatele acestui plan – Veaceslav Platon, care declara public un adevărat război Maiei Sandu și PAS-ului chiar în startul campaniei electorale.

În calculatorul în posesia căruia a intrat Jurnal TV au fost găsite sute de fișiere cu linkuri la conturi false de Facebook, poze și mesaje denigratoare împotriva Maiei Sandu. Totodată, au fost găsite un video trucat cu Ilan Șor și Maia Sandu la aceeași masă.

Ulterior, PCCOCS a confirmat că a efectuat percheziție în dosarul inviolabilității vieții personale a unui judecător, dar a precizat că la fața locului nu au fost ridicate calculatoare, ci doar două telefoane mobile.

Noutăţile partenerilor

comentarii: