image
Sursa foto: border.gov.md

Un permis de conducere și două cărți de identitate falsificate, ridicate la frontieră; Unde erau ascunse

Un permis de conducere și două cărți de identitate falsificate au fost ridicate la frontieră, după ce au fost găsite ascunse sub nișa pragului lateral al unui autoturism.

Cazul a fost înregistrat în această dimineață în punctul de trecere a frontierei Cahul, când pentru formalitățile de control s-a apropiat un autoturism de model Opel Zafira, cu numere de înmatriculare bulgărești.

În cadrul verificărilor inițiale, dar și declarațiilor, persoanele aflate în mijlocul de transport urmau să ajungă în Belgia. Fiind aplicate elementele analizei de risc, polițiștii de frontieră au extins controlul asupra mijlocului de transport și pasagerilor.

„Ca urmare, ascunse sub nișa pragului lateral al autoturismului au fost depistate un permis de conducere moldovenesc și două cărți de identitate, care ar fi eliberate de autoritățile din Bulgaria și România. Unul din documente era emis pe numele unui pasager, legitimat ca cetățean moldovean de 38 de ani, originar din orașul Ceadâr - Lunga. La audieri, bărbatul a recunoscut că documentul cu pricina îi aparține, iar celelalte două ar fi urmat să le înmâneze posesorului la destinație”, informează Poliția de Frontieră.

Conform procedurilor legale, actele au fost ridicate și ulterior vor fi supuse expertizei. În continuare, polițiștii de frontieră din cadrul DR Sud cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false, art. 361 al.(1) CP al RM.

Noutăţile partenerilor

comentarii: