image
Sursa foto: Twitter/ ZouYue

Peste 150.000 de oameni, evacuați din calea elefanților călători din China: Celebra turmă se întoarce acasă

Peste 150.000 de oameni au fost evacuați din calea elefanților care străbat China, înapoi acasă, după ce au călătorit peste 700 de kilometri în ultimele 17 luni, au anunțat autoritățile chineze, citate de BBC. Pentru a nu exista incidente, pe măsură ce turma se apropia de așezările omenești, localnicii erau relocați temporar.

Familia de elefanți asiatici a fost monitorizată pe tot parcursul călătoriei care a început în urmă cu 17 luni, în provincia Yunnan. Atunci, cele 14 animale „rătăcitoare” au părăsit zona lor de origine din sudul țării, în apropiere de granița cu Thailanda și au pornit într-un „tur de hrană” prin terenurile agricole bogate în porumb, trestie de zahăr sau banane din sudul provinciei chineze.

În excursia lor de un an și jumătate, peste 25.000 de polițiști s-au folosit de drone și de vehicule pentru a monitoriza elefanții călători.

Peste 150.000 de oameni, evacuați din calea celor 14 elefanți

În călătoria lor, elefanții trec prin sate locuite și sunt direcționați de pompieri forestieri pentru a evita contactul cu oamenii și pentru a nu se răni.

Atunci când elefanții trec printr-un sat, locuitorilor li se spune să intre în case și să rămână acolo până la plecarea elefanților, fie sunt relocați până când animalele părăsesc zona. Totodată, alimentarea cu energie electrică este tăiată pentru a evita situații în care animalele se electrocutează sau produc stricăciuni.

În calea lor sunt lăsate banane și alte bunătăți pentru a-i ajuta să facă față drumului lung pe care încă îl mai au de parcurs.

Celebra familie de elefanți se apropie de casă

În luna iunie, cei 14 elefanți călători au ajuns în apropierea capitalei provinciale Kunming. După ce eforturile inițiale de a determina elefanții să revină în Rezervația Naturală Mengyangzi au eșuat, turma s-a întors în cele din urmă și a început drumul către casă.

Duminică, familia de elefanți se afla la circa 200 de kilometri de locul din care a pornit, însă specialiştii susţin că au ajuns deja într-un habitat propice, potrivit CCTV.

Wan Yong, conducătorul echipei de monitorizare a elefanților, a declarat, luni, că turma a traversat râul Yuanjiang și continuă să se îndrepte spre sud.

Turma de elefanți călători a produs pagube de milioane de dolari

Elefanții nu sunt însă doar animale adorabile – ei cântăresc până la patru tone și pot să alerge la fel de repede ca Usain Bolt și pot fi extrem de periculoși, mai ales atunci când observă potențiale amenințări la adresa puilor.

Doi dintre ei au călcat în picioare un bărbat, în luna martie, însă moartea acestuia nu a fost raportată. De-a lungul drumului, animalele au străbătut câmpii, sate, dar și orașe, au distrus recolte de milioane de dolari și au avariat mai multe clădiri, scrie digi24.ro.

Până acum elefanții au călătorit mai mult de 700 de kilometri, iar deși acum direcția lor este spre casă, încă mai au mulți kilometri de parcurs.

Noutăţile partenerilor

comentarii: