Prim-ministra Natalia Gavrilița și premierul Florin Cîțu au convenit asupra unei ședințe comune de Guvern la Chișinău

Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut ieri o discuție telefonică cu premierul României, Florin Cîțu. Cei doi au agreat demararea pregătirii unei ședințe comune de Guvern la Chișinău.

Foto:
Natalia Gavrilița i-a mulțumit omologului său pentru mesajul de felicitare și de susținere exprimat în ziua învestirii noului Guvern.

Totodată, Natalia Gavrilița a mulțumit guvernului României pentru suportul acordat Republicii Moldova, inclusiv pentru donațiile de motorină, vaccinuri anti-Covid, echipamente dar, mai ales, pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova.

O altă temă abordată a fost reluarea și extinderea acordului interguvernamental pentru asistență tehnică nerambursabilă. Părțile au agreat crearea unui grup de lucru la nivel tehnic pentru pregătirea acordului.

Florin Cîțu și-a exprimat tot suportul pentru noul Guvern de la Chișinău prin dispunerea de a începe imediat lucrul pe întreaga agendă de cooperare bilaterală, în spiritul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Premierul român, Florin Cîțu, a transmis mult succes noului Guvern al Moldovei care a primit votul de încredere. Politicianul afirmă că România va sprijini toate eforturile prim-ministrei, Natalia Gavrilița, și a cabinetului de miniștri „îndreptate spre aprofundarea reformelor, consolidarea statului de drept și a parcursului european”.

Natalia Gavrilița și echipa sa de miniștri au primit votul de încredere din partea majorității parlamentare. Partidul Șor și Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu au votat.


Pub