Va fi demis Procurorul general? Natalia Gavrilița: „Da, vom face acțiuni pentru ca procuratura să înceapă să funcționeze în interesul oamenilor”

Procurorul general Alexandr Stoianoglo riscă să fie demis. Prim-ministra Natalia Gavrilița susține că nu este o procedură atât de simplă, dar vor merge cu modificări de legi și vor face acțiuni „pentru ca Procuratura să înceapă să funcționeze în interesul oamenilor”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii În profunzime, de la ProTV.

Foto:

„Noi avem opinia cetățenilor. Cetățenii nu înțeleg cum un procuror general poate activa doi ani de zile, și în acești doi ani să nu fie pedepsit nimeni, dimpotrivă să fie eliberați criminalii din închisoare, vedem cum pleacă unul câte unul în țări străine. Noi avem mandatul de la cetățeni inclusiv să modificăm felul în care acționează Procuratura. Vom merge cu modificări de legi, cu pași pentru evaluare. Nu este ușor, dar vom munci în acest sens. Ne vom asigura că există nu doar independență, dar și responsabilitate. Nu putem continua să trăim în această minciună - că sistemul judecătoresc este independent, că sistemul procurorilor este independent, independent de ce? De lege, de justiție de oameni?”, a spus Gavrilița.

Întrebată dacă procurorul General va fi schimbat, răspunsul a fost următorul: „Da, vom face acțiuni pentru ca procuratura să înceapă să funcționeze în interesul oamenilor”

Procurorul General a spus că nu va demisiona din funcție, chiar dacă exponenții noii guvernări își doresc acest lucru. „Eu nu cred că deputații ies cu așa declarații din inițiativă proprie. Lucrurile acestea sunt coordonate și îmi pare rău că vin din instituțiile statului. Vă amintesc că în Republica Moldova puterea Legislativă, Executivă și cea Judecătorească sunt separate, dar colaborează pentru realizarea obiectivelor”, a declarat Alexandr Stoianoglo.


Pub