(video) Cod portocaliu de Covid-19 pentru Moldova. Ministerul Sănătății îndeamnă populația să se vaccineze: „Fără imunizare nu vom reveni la viața normală”

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale organizează o conferință de presă în care va fi pus în discuție procesul de vaccinare anti-Covid-19.

Foto: UNIMEDIA

(11:43) Distanța socială trebuie să fie de minim doi metri.

(11:39) La momentul dat, nu se condiționează deschiderea intituțiilor medicale, în funcție de numărul persoanelor vaccinate.

(11:31) „Vaccinarea anti-Covid-19 la momentul dat nu este obligatorie, este voluntară, dar trebuie să dăm dovadă de responsabilitate”, Ninel Revenco, despre obligativitatea imunizării în rândul cadrelor didactice.

(11:30) „Fără imunizare nu vom reveni la viața normală.”

(11:24) Ministerul Sănătății nu a primit un răspuns de la instituțiile europene privind recunoașterea vaccinului adiministrat în Moldova, în țările europene.

(11:16) „Așteptăm încă un lot de vaccin AstraZeneca, sub formă de donație, de 26500 doze, din partea Lituaniei, care urmează să ajungă în țară pe parcursul zilei de mâine. Iar până la sfârșitul săptămânii urmaeză să fie recepționate 5850 doze de ser, Pfizer, procurate de Moldova”, a declarat Veceaslav Guțu.

(11:12) 140% de procente reprezintă creștere deceselor, pentru săptămâna trecută.

(11:11) Nu a fost înregistrat niciun caz de reacții adverese grave, în urma imunizării anti-Covid-19.

(11:10)Sub o miime procent de reacții adverse din cele 1100000 de doze administrate

(11:08) Grupul cu cea mai înaltă acoperire de imunizare sunt lucrătorii medicali, lucru care justifică eficiența vaccinului prin numărul scăzut de cauzuri întregistate în rândul acestora.

(11:06) Peste 83 de procente din personalul medical este deja imunizat si cu a doua doză de ser, în timp ce numărul cadrelor didactice este sub 30%.

(11:04) Cel mai număr de infectării este înregistrat în rândul persoanelor vârstince.

Urmărește live pe UNIMEDIA:


Pub