Cum au ajuns publice informații din calculatoarele „grupării Platon". Maia Sandu: PCCOCS a refuzat să le pună sub sechestru

Șefa statului, Maia Sandu, a oferit detalii despre cazul în care doi judecători ar fi fost filați de o grupare criminală, pe care spune că le-a aflat la ședința de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate. Astfel, potrivit informațiilor, procurori din cadrul PCCOCS ar fi refuzat să pună sechestru pe 2 calculatoare depistate în cadrul desfășurării investigațiilor.

Foto: captura ecran

„Cazul când au fost sechestrate, într-o casă de locuit din Chișinău, 2 telefoane pe problema filării ilegale a unor judecători de către o grupare criminală. Un detaliu pe care l-am aflat astăzi, în cadrul ședinței CSS s-a referit la calculatoarele despre care se discută astăzi în societate și am aflat că a fost decizia PCCOCS să nu confiște calculatoarele care au fos găsite în momentul în care se investiga gruparea care încerca să fileze un judecător. Decizia procurorilor PCCOCS a fost să sechestreze doar 2 telefoane. În același timp, PCCOCCS a decis să nu sechestreze calculatoarele depistate la locul crimei, zicând că ele nu au treabă cu obiectul investigației, înainte să se documenteze ce este în aceste calculatoare”, a declarat Maia Sandu, după ședința CSS.

Șefa statului a precizat că gruparea despre care anunțase ar fi apropiată omului de afaceri Veaceslav Platon: „Avem suspiciuni în raport cu anumiți procurori, care au refuzat să sechestreze calculatoarele care aparțin grupării Platon”.


Amintim că într-o înregistrare trucată care ar fi fost găsită în laptopul care ar aparține omului de afaceri Veaceslav Platon, obținut de ofițerii SIS, în urma unor percheziții, apare liderul Partidului Șor Ilan Șor și o clonă a președintei Maia Sandu.

Primul care a reacționat a fost Ilan Șor. Acesta a comentat imaginile în care apare alături de clona președintei Maiei Sandu, declarând că ar fi „un fake și o făcătură de prost gust”. 

Ulterior, omul de afaceri Veaceslav Platon a venit cu o reacție privind video-ul trucat ce ar fi fost găsită în laptopul său.

Și Președinția a venit cu o reacție la înregistrarea trucată cu Ilan Șor și clona Maiei Sandu, care a apărut în spațiul public.


Pub