Mai multe regiuni, sub cod roșu, iar 99% dintre persoanele internate în terapie intensivă nu sunt vaccinate anti-Covid

Circa 99% din persoanele internate în terapie intensivă, cu forme grave de Covid-19, nu sunt vaccinate, iar numărul deceselor a crescut cu 145.5% în ultima săptămână, arată ultimele statistici ale responsabililor din Sănătate. Ministerul Sănătății atenționează că virusul nu a dispărut, iar noile variante ale acestuia se răspândesc mai rapid.

Foto: msmps.gov.md

Numărul cazurilor noi de Covid-19 s-a majorat cu 16,9 %, iar rata de contagiozitate a ajuns la 1,12 %. Unele raioane au intrat în Cod roșu de alertă epidemiologică, precum: Cahul, Vulcănești, Soroca, Edineț, regiunea transnistreană.

Ministerul Sănătății reiterează că vaccinarea rămâne unica șansă de a preveni formele grave și decesele provocate de Covid-19. Vaccinurile, prezente în Republica Moldova, sunt autorizate de cele mai importante instituții internaționale în domeniu, fiind eficiente și sigure.

Și ministra Sănătății Ala Nemerenco a publicat astăzi mai multe date statistice privind situația epidemiologică din țară. Astfel, aceasta a anunțat că numărul cazurilor noi de Covid-19 este în creștere (cu 16,9%), numărul de decese a crescut cu 145,5% în ultima săptămână, iar unele raioane au întrat deja în Cod roșu de alertă epidemiologică - Cahul, Vulcănești, Edineț.

Totodată, potrivit datelor oficiale, 100% din mamele spitalizate cu copii ce suferă de Covid-19 nu sunt vaccinate, iar 90% din cei care au făcut boala nu sunt vaccinați.

„Până ieri aceste date despre raport îmbolnăviri/ vaccinare nimeni nu le solicita, nu le colecta, nu le raporta. Vaccinarea rămâne unica șansă de a preveni formele grave și decesele provocate de COVID-19. Vaccinați-vă și protejați-vă, dragi cetățeni! Vaccinurile de care dispunem sunt sigure și de cele mai bună calitate. Purtați masca de protecție, mențineți distanța, evitați aglomerările și spălați-vă regulat pe mâini. Prețuiți viața. Nimic nu e mai scump ca ea”, a scris ministra.

În ultima săptămână, numărul cazurilor de Covid a început să crească.


Pub