14:59:36 25.04.2024
Stiri

Pompierii din R. Moldova au ajuns în Grecia și vor lupta cu flăcările fiind parte a mecanismului UE de protecție civilă

Actualitate 10.08.2021 10:23 Vizualizări2846 Autor: Ziarul National
Pompierii din R. Moldova au ajuns în Grecia și vor lupta cu flăcările fiind parte a mecanismului UE de protecție civilă


Cei 25 de pompieri cu patru autospeciale din R. Moldova, detașați pentru a participa la lichidarea incendiilor de pădure, au ajuns în Grecia, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Salvatorii noștri au trecut, în dimineața zilei de 10 august, punctul de trecere a frontierei Promachonas al statului elen, după ce au parcurs în ultima zi peste 1 000 de kilometri.

„La intrarea în Grecia, pompierii au fost întâmpinați de polițiștii eleni, care îi vor escorta până la destinație. În drum, salvatorii au comunicat cu echipele altor state care participă în misiunea de stingere, în special cu colegii români. Potrivit acestora, pentru a interveni în operațiune trebuie să ajungă în partea de sud a Greciei, unde incendiile de pădure mistuiesc suprafețele cu repeziciune”, se arată într-un comunicat de presă al IGSU.

CITIȚI și GALERIE FOTO, VIDEO // Pompierii din R. Moldova vor lucra non-stop, în ture, la stingerea incendiilor din Grecia: Autospecialele au pornit astăzi la drum

Astfel, echipa de pompieri din R. Moldova mai trebuie să parcurgă aproape 600 de kilometri pentru a ajunge la destinație, unde pompierii vor intra sub conducerea echipelor elene care vor stabili exact misiunile de intervenție, dar și locațiile necesare pentru operațiunile de stingere.

IGSU mai precizează că echipa din Republica Moldova are capacitate de lichidare a incendiilor de pădure, deprinderi de lucru pentru intervenții la înălțime, aparate izolante protectoare, compresoare mobile și formare pentru lucrări în condiții nocive.

Salvatorii noștri vor lucra în două schimburi cu activitate neîntreruptă și vor aplica procedurile mecanismului protecției civile a Uniunii Europene.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md