23:56:16 25.04.2024
Stiri

Stoianoglo va fi DEMIS, dacă nu va pleca singur din funcţie. Premierul Gavriliţa: „Cum un procuror poate activa doi ani și nimeni să nu fie pedepsit, dimpotrivă să fie eliberați criminalii. Nu putem continua să trăim în această MINCIUNĂ..."

Actualitate 10.08.2021 11:28 Vizualizări7753 Autor: Ziarul National
Stoianoglo va fi DEMIS, dacă nu va pleca singur din funcţie. Premierul Gavriliţa: „Cum un procuror poate activa doi ani și nimeni să nu fie pedepsit, dimpotrivă să fie eliberați criminalii. Nu putem continua să trăim în această MINCIUNĂ...


Premierul Natalia Gavriliţa consideră că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, nu şi-a îndeplinit atribuţiile timp de aproape doi ani, iar din acest motiv trebuie să plece. Dacă nu va demisiona, atunci va fi schimbată legeslaţia şi oricum va fi dat afară.

„Cetățenii nu înțeleg cum un procuror poate activa doi ani de zile și în acești doi ani să nu fie nimeni pedepsit, dimpotrivă să fie eliberați criminalii din închisoare. Noi avem mandatul de la cetățeni să modificăm felul în care acționează procuratura. Vom merge cu modificări de legi, cu pași pentru a evalua. Nu este atât de ușor, dar noi vom munci în acest sens, ne vom asigura că există nu doar independență, dar și responsabilitate. Nu putem continua să trăim în această minciună - că sistemul judecătoresc este independent, că sistemul procurorilor este independent. Independent de ce? De lege, de justiție, de oameni? Această independență presupune o mare responsabilitate în fața oamenilor. Ei au spus foarte clar că vor o schimbare, pentru că nu mai pot de atâta nedreptate”, a menţionat Gavriliţa ieri-seară, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV.

Potrivit premierului, procuratura trebuie să lucreze în interesul oamenilor, dar în R. Moldova se întâmplă să fie avantajate „persoane dubioase”.

De ce i s-a permis să plece? (Veaceslav Platon n.r.). Procurorul general operează cu asigurări, dar nu putem permite asemenea lucruri”, a precizat sursa citată.

În acelaşi context, prim-ministrul a subliniat că autorităţile ar putea cere extrădarea lui Platon, stabilit acum la Londra: „Vom discuta cu Guvernul Marii Britanii, însă ar fi mai ușor, dacă Procuratura ar avea intenții serioase ca să pedepsească aceste persoane. Vom utiliza toate relațiile diplomatice pentru a-i pedepsi”.

O altă nereuşită a procurorului general ar fi, în opinia premierului, lipsa progreselor ín privinţa dosarului „furtul miliardului”. Astfel, şansele de recuperare a prejudiciului cauzat scad pe zi ce trece.

„Există strategii pe care le pot utiliza organele de drept. Din nou, vom curăți, vom face ordine în sistemul de procuratură și justiție, vom întreprinde toți pașii care ne stau la îndemână. Nu există justiție în această țară, se face dreptate celui care plătește mai mult, iar decizile judecătorești se vând ca cartofii la piață. Nu mai poate fi tolerată această situație. S-a ajuns la un nivel când nedreptatea ajunge în casa fiecărui om. Toată lumea geme de atâta nedreptate. Trebuie să luăm măsuri extraordinare pentru a curăți sistemul de justiție”, a conchis premierul.

Anterior, procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat public că nu își va prezenta demisia.

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md