17:03:47 25.04.2024
Stiri

CONCURS de poezie, proză și eseu „Limba Română este patria mea!”, pentru elevii și studenții din R. Moldova: Câștigătorii vor fi premiați pe 31 august, de Ziua Limbii Române

Actualitate 10.08.2021 12:14 Vizualizări1671 Autor: Ziarul National
CONCURS de poezie, proză și eseu „Limba Română este patria mea!”, pentru elevii și studenții din R. Moldova: Câștigătorii vor fi premiați pe 31 august, de Ziua Limbii Române


Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Consulatul General al României la Bălți, Episcopia de Bălți, fostă a Hotinului, a Mitropoliei Basarabiei și Direcția Învățământ Soroca organizează, cu ocazia aniversării Zilei Limbii Române, sărbătorită în fiecare an la 31 august, Concursul on-line de poezie, proză și eseu adresat tinerilor iubitori ai limbii române, ediția a II-a.

Concursul „Limba Română este patria mea!” (Nichita Stănescu) se adresează tinerilor cu domiciliul în municipiul Bălți și în raioanele Râbnița, Briceni, Râșcani, Glodeni, Sângerei, Dondușeni, Soroca, Drochia, Telenești, Edineț, Fălești, Camenca, Florești, Ocnița, Soldănești, Rezina, Ungheni și este organizat pe două secțiuni:

1. Elevi de școală generală, ciclul gimnazial

2. Elevi de liceu și studenți

Lucrările, în format word sau pdf, redactate cu font Times New Roman, de 12, cu spațiere de 1,15 puncte între rânduri, pe pagină în format A4, de maximum trei pagini, se transmit electronic până pe data de 22 august 2021, ora 24.00, la adresa de email: concurszlr2@gmail.com.

Juriul compus din academicianul Valeriu Matei, directorul ICR Chișinău, Petrișor Dumitrescu, doctor în științe sociale, Consulul general al României la Bălți și scriitorul Jachi Florea, referent principal relații la ICR Chișinău, urmează să acorde trei premii și trei mențiuni la fiecare categorie.

„Premiile constau în CD-uri și volume de beletristică, albume de artă și lucrări științifice de istorie și critică literară. Creativitatea și contribuția personală vor fi apreciate, motiv pentru care atragem atenția asupra inadmisibilității plagiatului (din orice tip de sursă), în cazul depistării plagiatului lucrările vor fi excluse din concurs”, anunță organizatorii.

Câștigătorii concursului vor fi anunțați vineri, 27 august 2021, pe conturile de Facebook ICR Chișinău, pagina oficială a Consulatului General al României la Bălți, Episcopia de Bălți și Direcția Învățământ Soroca.

Festivitatea de premiere va avea loc pe data de 31 august 2021, de la ora 14.00, la Gala Limbii Române organizată la Cetatea Soroca.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md