03:51:11 29.03.2024
Stiri

CONTROALE // Sute de chișinăueni, prinși că s-au conectat neautorizat la rețelele de apă și canalizare centralizate: Debranșați și amendați

Actualitate 10.08.2021 13:14 Vizualizări2074 Autor: Ziarul National
CONTROALE // Sute de chișinăueni, prinși că s-au conectat neautorizat la rețelele de apă și canalizare centralizate: Debranșați și amendați


Peste 400 de locuitori ai municipiului Chișinău au fost prinși că foloseau ilegal rețelele de apă și canalizare din capitală.

SA „Apă Canal Chișinău” a desfășurat de la începutul anului curent circa 1 400 de controale și în 149 de cazuri a depistat branșare neautorizată la rețeaua de canalizare, în alte peste 100 de cazuri - deteriorarea sigiliilor contorului de apă, demontarea sau deteriorarea apometrelor, în 42 de cazuri - conectarea neautorizată la rețeaua de apă etc.

Consumul neautorizat de resurse provoca pierderi pentru furnizorul centralizat de apă și canalizare.

Potrivit unui raport al SA „Apă-Canal Chișinău” privind încălcările depistate în prima jumătate a anului curent, acestea au fost depistate atât la persoanele fizice, în apartamente sau case particulare, cât și la agenți economici.

Pentru a putea beneficia în continuare de serviciile acestui agent economic, SA „Apă-Canal Chișinău” a solicitat celor la care au fost depistate nereguli să achite cheltuielile de debranșare/branșare la rețeaua publică de apă și canalizare, să plătească amenzile aplicate și să depună cereri pentru conectare oficială la serviciile furnizorului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md