Cine va fi purtătorul de cuvânt și șeful de Cabinet al Nataliei Gavrilița? Experința de muncă anterioară

10 Aug. 2021, 14:57
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
10 Aug. 2021, 14:57 // Actual //  MD Bani

Astăzi, 10 august 2021, Premierul Natalia Gavrilița și-a numit șeful de Cabinet și purtătorul de cuvânt. Astfel, Adrian Băluțel a fost numit șef al Cabinetului prim-ministrului, iar Anastasia Taburceanu a fost numită purtător de cuvânt.

Adrian Băluțel, numit șef al Cabinetului prim-ministrului Natalia Gavrilița, este deputat în Parlamentul Republicii Moldova. A fost expert asociat al Institutului pentru Politici și Reforme Europene, a lucrat ca asociat de proiect în cadrul Fundației Konrad Adenauer în Republica Moldova. În anul 2019, în Guvernul Maia Sandu, a ocupat funcția de secretar de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Este absolvent al Colegiului Europei, programul de masterat în studii europene și relații internaționale.

Purtător de cuvânt al premierului Gavrilița a fost numită Anastasia Taburceanu. Aceasta are o experiență de peste 10 ani în comunicare și relații cu mass-media. A activat în cadrul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, USAID Moldova și proiecte europene. Anastasia Taburceanu are studii de licență în Științe ale Comunicării, studii de masterat în comunicare publică și filosofie, antropologie și management cultural.

Realitatea Live

07 Mai 2024, 14:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Mai 2024, 14:34 // Actual //  Lupu Eduard

Două țări din UE, Irlanda și Luxemburg, nu au în prezent femei în poziții de conducere în niciuna dintre companiile lor listate la bursă, potrivit Bloomberg

Irlanda s-a alăturat acestui clasament recent, când Margaret Sweeney s-a retras din funcția de director executiv al celui mai mare proprietar rezidențial privat din țară, Irish Residential Properties REIT Plc, toate cele 31 de companii listate pe site-ul Euronext Dublin devenind astfel conduse de bărbați.

Aproape orice altă țară din UE, cu excepția statului Luxemburg, are cel puțin o femeie în fruntea unei companii listate, potrivit analizei Bloomberg. Toate celelalte state membre au directori executivi de sex feminin, în afară de Slovacia, care are o companie, Biotika AS, condusă de trei directori, inclusiv o femeie, și sucursala cehă a lui Philip Morris, condusă de o femeie director general care urmează să fie înlocuită de un bărbat în iunie, potrivit unui comunicat al companiei.

Doar 8% din posturile de CEO la cele mai mari companii listate din UE 28 în 2023 erau ocupate femei, potrivit Institutului European pentru Egalitatea de Gen. Chiar și în țările scandinave, femeile sunt rare în roluri de top, în ciuda reputației lor progresiste.

Principalul indice OMX Stockholm 30 al Suediei a rămas la începutul acestui an cu o singură femeie CEO din 30, după o serie de demisii în rândul femeilor în roluri de top, inclusiv Helena Helmersson de la gigantul fast fashion H&M și Alison Kirkby de la operatorul de telefonie Telia AB. Ambele au fost înlocuite de bărbați.

UE a impus ca genul minoritar să reprezinte cel puțin 40% din funcțiile de non-director și 33% din directoratele companiilor cotate la bursă cu cel puțin 250 de angajați până în iunie 2026.

În România, la conducerea companiei cu cele mai lichide acțiuni cotate la Bursă, OMV Petrom, se află Christina Verchere, ocupând poziția de CEO. Verchere este cel mai puternic executiv din businessul românesc şi femeia cu cel mai înalt rol într-o companie cu afaceri de peste 10 miliarde de euro anual.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău