Participă la un seminar și câștigă oportunitatea de a asista la o reuniune a Secretariatului OSCE de la Viena

435593
Foto: OSCE

Anul acesta, Misiunea OSCE în Moldova organizează a VIII-a ediție a Modelului OSCE, un joc de simulare care implică tinerii în soluționarea conflictelor, prin reproducerea activității Consiliului Permanent al OSCE în timpul unei situații de criză. Participanții vor reprezenta un stat participant la OSCE și alți actori specifici care colaborează pentru soluționarea unei crize.

În cadrul evenimentului de patru zile, participanții sunt instruiți pentru formarea abilităților de negociere și află despre activitatea OSCE, structurile sale, procesul de luare a deciziilor în bază de consens, dar și despre istoria Organizației.

Misiunea OSCE în Moldova caută 20 de studenți universitari motivați sau absolvenți recenți din Bălți, Chișinău, Comrat și Tiraspol, care doresc să devină diplomați pentru o zi.

Cinci cei mai buni participanți la Modelul OSCE vor asista la o reuniune a Consiliului Permanent la sediul Secretariatului OSCE de la Viena, Austria.

Dacă doriți să participați, trimiteți formularul de înregistrare completat și CV-ul la [email protected], indicând „Model OSCE” în linia de subiect, până pe 31 august 2021.

Participarea la Modelul OSCE este gratuită. Cazarea, transportul și mesele vor fi asigurate pe durata evenimentului.

Modelul OSCE are scopul de a consolida încrederea și îmbunătăți dialogul între tineri – bărbați și femei – de pe ambele maluri ale Nistrului. Modelul OSCE a fost organizat pentru prima dată de Misiunea OSCE în Moldova în 2013.

Aflați mai multe despre Modelul OSCE din broșura de mai jos și citiți despre edițiile anterioare ale Modelului OSCE aici și aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente