Noul ministru al Justiției, Sergiu Litvinenco: „Vrem să avem o procuratura corectă și curajoasă și justiție independentă”

Cornelia Cozonac
10/08/2021

Proaspătul ministru al Justiției, Sergiu Litvinenco, prezentat luni angajaților ministerului de către prim-ministra Natalia Gavrilița, a anunțat printre prioritățile mandatului său definitivarea strategiei de reformare a justiției și punerea în practică a documentului, precum și elaborarea unei legi privind evaluarea externă și extraordinară. 

„Împreună cu echipa Ministerului Justiției avem misiunea importantă de a realiza obiectivele asumate în programul de guvernare, de a reforma justiția și de a restabili încrederea oamenilor în justiție”, a declarat Sergiu Litvinenco. Referitor la legea privind evaluarea externă și extraordinară, el a precizat că aceasta va fi „conformă cu rigorile constituționale, cât și realizabilă din punct de vedere practic, așa încât, punând-o în aplicare, să avem rezultatele pe care le așteptăm – procuratura corectă și curajoasă și justiție independentă”. 

„Evident, cu toţii înţelegem că greul abia urmează și sunt conștient de faptul că activitatea mea va fi apreciată doar în funcție de realizări. Sper foarte mult să pot face faţă provocărilor şi așteptărilor. Chiar dacă povara pe care mi-o asum este foarte grea, promit să fac tot ce-mi stă în puteri pentru a reuși. Iar a reuşi în cazul meu înseamnă să fac totul ca statul Republica Moldova să le poată face oamenilor Dreptate. Ei merită acest lucru! Şi ei vor avea Dreptate! ,Mizez pe susținerea echipei în realizarea acestor obiective. Sunt sigur că le vom reuși pe toate dacă vom munci cot la cot, cu dedicație”, a precizat ministrul Justiției. 

Veronica Mihailov-Moraru este noul secretar de stat al Ministerului Justiției

Tot  luni, ministrul Justiției a anunțat că în funcția de secretar de stat al Ministerului Justiției a fost desemnată Veronica Mihailov-Moraru.

„Noul secretar de stat este avocat, magistru în drept, formator și consultant în mai multe proiecte ce ține de justiție și drepturile omului. De asemenea, a deținut funcția de președinte Amnesty International Moldova, membru și președinte a Comisiei de Licențiere a Uniunii Avocaților, secretar de stat la Ministerul Justiției.  Am încredere deplină în noul secretar de stat, avem aceeași viziune asupra reformei justiției și sunt sigur că vom avea o colaborare bună și rezultate la fel de bune în realizarea obiectivelor pe care ni le-am asumat. Îi urez mult succes și bun venit”, a scris Sergiu Litvinenco pe pagina sa de Facebook.  

Cornelia Cozonac
10/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii