Noua ministră a Internelor, Ana Revenco: „Vom restabili încrederea cetățenilor și vom crește demnitatea și prestigiul profesiei de polițist”

Cornelia Cozonac
10/08/2021

Noua ministră a Afacerilor Interne, Ana Revenco, prezentată luni efectivului MAI, de către prim-ministra Natalia Gavrilița, a menționat, printre prioritățile imediate ale mandatului său, restabilirea încrederii cetățenilor în MAI și creșterea „demnității și prestigiului profesiei de polițist”. Ana Revenco este prima femeie care vine la conducerea Ministerului Afacerilor Interne din istoria Republicii Moldova.

„Vă asigur, vom lucra în echipă, ne vom axa pe prioritățile cele mai importante menite să restabilească încrederea în MAI, în angajații din subdiviziunile ministerului. Astfel, vom crește demnitatea și prestigiul acestei profesii”, a spus Ana Revenco.

Premierul Natalia Gavrilița i-a urat succes în îndeplinirea atribuțiilor, întru obținerea rezultatelor pe care le așteaptă cetățenii. Șefa Cabinetului de Miniștri a a dat asigurări că atât ea, cât și președinta Maia Sandu, vor acorda toată susținerea necesară pentru a spori eficiența ministerului și celorlalte instituții subordonate. 

Predecesorul săui, ex-ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu a felicitat-o pe Ana Revenco cu învestirea în funcție. 

Ana Revenco vine la conducerea MAI din postura de consiliera a Președintelui Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale și secretar al Consiliului Suprem de Securitate. Anterior ea a lucrat în societatea civilă, conducând organizația La Strada. Ana Revenco a mai lucrat în Ministerul de Interne, în cadrul Centrului de Reforme al MAI, precum și la șefia Centrului pentru combaterea și prevenirea traficului de persoane.  

Asociația Femeilor din Poliție i-a adresat ministrei Ana Revenco un mesaj de felictare cu îndemnul să promoveze egalitatea de șanse și de gen în structurile de forță. „Ne bucurăm că în istoria Republicii Moldova s-a produs acest eveniment important. Îi dorim, dnei ministră, Ana Revenco, succese și realizări fructuoase, inclusiv la promovarea egalității de șanse și gen în structurile de forță!”

Cornelia Cozonac
10/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii