Încă un deputat PAS renunţă la mandat în favoarea unei funcţii în Guvern. Cine îi va prelua mandatul în Parlament

Julieta Saviţchi
10/08/2021

Deputatul PAS, Adrian Băluțel, a fost numit, marţi, șef al Cabinetului prim-ministrului Natalia Gavrilița. Funcţionarul va trebui să renunţe la mandatul de deputat pentru a putea prelua funcţia în Guvern.

Băluţel a fost expert asociat al Institutului pentru Politici și Reforme Europene, a lucrat ca asociat de proiect în cadrul Fundației Konrad Adenauer în Republica Moldova. A fost consilier în cabinetul vicepreședintelui Parlamentului, Mihail Popșoi. Anterior, în 2019, a fost secretar de stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în guvernul condus de Maia Sandu. 

În ultimii doi ani,  Adrian Băluțel indică un venit total de aproximativ 850 de mii de lei. Acesta are în proprietate un automobil Toyota Auris, fabricat în 2012 și cumpărat în 2018 cu 6.000 de euro, dar și o datorie de 20.000 lei, contractată în 2020. 

Locul lui Băluţel în Parlament ar putea fi ocupat de economistul din satul Horodişte raionul Rezina, Dorel Iurcu, care a candidat pe poziţia 69 în lista electorală a Partidului Acţiune şi Solidaritate.

Natalia Gavriliţa a anunţat, marţi, şi cine fă vi purtător de cuvânt al Guvernului. Este vorba despre Anastasia Taburceanu, angajată în cadrul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, USAID Moldova și proiecte europene.

 

Julieta Saviţchi
10/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii