fbpx

Certificatul verde obligatoriu în Italia, eliberat în fals și plătit în criptomonede

Poliţia italiană a identificat o reţea care vindea certificate sanitare COVID-19 false. Patru persoane sunt cercetate, printre care doi minori, pentru administrarea a 32 de canale de Telegram pe care vindeau online aceste documente obligatorii în Italia pentru accesul în restaurante, cinematografe sau săli de sport. Suspecții promiteau că vor elibera certificatele în trei zile lucrătoare, informează Digi24, cu referire la Reuters.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mii de utilizatori s-au înregistrat pe aceste canale, pe care li s-a promis „garanţia absolută a anonimatului” pentru a primi certificatul fals în trei zile lucrătoare în schimbul unei sume cuprinse între 150 şi 500 de euro în criptomonede sau bonuri de cumpărături pe platformele de comerţ online.

Operaţiunea poliţiei, denumită „Fake Pass”, a început cu o monitorizare generalizată a internetului şi acum are ca obiectiv identificarea administratorilor şi cumpărătorilor care au folosit aceste canale de vânzare şi altele. Administratorii sunt investigaţi pentru înşelătorie şi fals.

Certificatul sanitar, care oferă informaţii despre vaccinarea cu schema completă, un test COVID-19 negativ recent sau vindecarea după o infectare anterioară, este obligatoriu începând de vineri în Italia pentru accesul în baruri, restaurante, muzee, teatre, cinematografe, săli de sport sau mari evenimente, cum sunt festivalurile sau concertele.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button