fbpx

Condamnat pentru „extremism” de așa-zisele autorități de la Tiraspol, activistul Ghenadie Ciorba a fost eliberat din detenție

Activistul din regiunea transnistreană, Ghenadie Ciorba, a fost eliberat din detenție. Recursul a fost examinat astăzi de către pretinsa judecătorie supremă de la Tiraspol, care a decis eliberarea acestuia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ghenadie Ciorba este un activist vocal în stânga Nistrului. Anul trecut, acesta a venit cu mai multe critici la adresa administrației de facto de la Tiraspol. În iulie 2020, el a fost reținut de către structurile de forță din regiunea transnistreană, fiind învinuit de organizarea unui protest ilegal, desfășurat spontan împotriva restricțiilor anti-COVID impuse de către administrația de facto.

În scurt timp, Ghenadie Ciorba a fost învinuit pentru fapte de extremism, transmite misiunea Promo-LEX.

Ghenadie Ciorbă s-a aflat în detenție ilegală mai mult de un an, perioadă în care avocații Promo-LEX au depus mai multe eforturi pentru a obține eliberarea a acestuia.

La 19 iulie 2021 pretinsa instanță de judecată din orașul Râbnița l-a condamnat pe Ghenadie Ciorba la 3 ani și 3 luni pentru fapte de ”extremism.”

Libertatea de exprimare este un drept fundamental al omului și nu acțiune de extremism. Aceasta trebuie garantată pe întreg teritoriul Republicii Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană.

Articole asemănătoare

Back to top button