/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Starea de alertă, prelungită în România, iar lista țărilor cu risc epidemiologic - modificată! Pot sau nu intra moldovenii în țara vecină?

10 august 2021, ora 18:18

Autoritățile din România au decis ca din 11 august să prelungească starea de alertă pe teritoriul țării cu încă 30 de zile. De asemenea, a fost modificată și lista privind clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată. Nu au fost introduse restricții privind intrarea în România a cetățenilor străini și apatrizilor.

Astfel, toți cetățenii Republicii Moldova, posesori de pașapoarte biometrice, pot intra în România,  fără a sta în carantină, indiferent de scopul călătoriei (spre exemplu, ședere pe termen scurt, tranzit), dacă prezintă dovada vaccinării anti COVID cu ambele doze de ser.

De asemenea, călătoriile în țara vecină sunt permise pentru moldovenii cu pașapoarte biometrice dacă dețin un certificat care să demonstreze că au fost infectați cu SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile.

Sunt exceptate de la măsura carantinei și persoanele care rămân pe teritoriul României pentru o perioadă mai mică de 3 zile și prezintă testul RT-PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea sosirii în România sau îmbarcării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram