Și-au încercat norocul la vamă: Doi moldoveni, cercetați după ce au vrut să traverseze frontiera fără dreptul de a conduce transportul pe care îl aveau

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi efectuează cercetări în privinţa a doi bărbaţi care au folosit şi prezentat la controlul de frontieră permise necorespunzătoare categoriei din care făceau parte ansamblurile auto pe care le conduceau.

Foto: ITPF Iași

La 8 august, în jurul orei 10.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși din ţară, un bărbar cu dublă cetățenie, în vârstă de 25 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule, format dintr-un microbuz şi o remorcă.

Câteva ore mai târziu în acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, necesare trecerii frontierei, un bărbat cu cetățenie română și a Republicii Moldova, în vârstă de 38 de ani, conducând un ansamblu similar de vehicule, format dintr-un microbuz şi o remorcă.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice, polițiștii de frontieră au constatat faptul că cei doi bărbaţi nu deţin permise valabile pentru categoria „ B E”, necesare pentru a putea conduce ansamblurile auto în cauză.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cele două cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.



Pub