Miniștrii vin și pleacă: Noii șefi din Executiv au fost prezentați angajaților, iar foștii le-au lăsat mesaje

Membrii noului cabinet de miniștri au fost prezentați astăzi angajaților fiecărei instituții, iar la 15:30 vor fi convocați la ședința Guvernului. Între timp, foștii șefi de la ministere au mulțumit colectivelor de angajați și le urează succes noilor veniți.

Foto: UNIMEDIA

„Împreună cu echipa Ministerului Justiției avem misiunea importantă de a realiza obiectivele asumate în programul de guvernare, de a reforma justiția și de a restabili încrederea oamenilor în justiție.

Am anunțat prioritățile mandatului meu de ministru:

- definitivarea strategiei de reformare a justiției și implementarea ei cap coadă;

- elaborarea unei legi pentru evaluarea externă și extraordinară care să fie atât conformă rigorilor constituționale, cât și realizabilă din punct de vedere practic, așa încât, punând-o în aplicare, să avem rezultatele pe care le așteptăm – Procuratura corectă și curajoasă și justiție independentă;

- funcționare bună și corectă în toate domeniile care sunt în responsabilitatea ministerului.

Mizez pe susținerea echipei în realizarea acestor obiective. Sunt sigur că le vom reuși pe toate dacă vom munci cot la cot, cu dedicație”, a spus ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, în timp ce a fost prezentat de către șefa Guvernului angajaților instituției pe care a preluat-o.


„Mă bucur mult, în sfârșit Republica Moldova are Guvern plenipotențiar cu susținere largă și stabilă în Parlament, cu accent puternic pe consolidarea justiției, statului de drept.

Mulțumesc echipei ministerului justiției și colegilor din cadrul instituțiilor subordonate ministerului pentru efort.

Mulțumesc secretarilor de stat și persoanelor din cabinetul ministrului pentru suport.

Mulțumesc colegilor din toate instituțiile și profesiile pentru colaborare calitativă.

Mulțumesc partenerilor de dezvoltare, Consiliului Europei pentru susținere.

Mulțumesc soției și copiilor pentru răbdare și susținere.

Succes Guvernului și actualului MJ, Litvinenco Sergiu”, a scris la rândul său fostul ministru al Justiției, pe pagina sa de Facebook, Fadei Nagacevschi.

Tot astăzi, Președinta Maia Sandu l-a prezentat pe ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi.

„În situația regională turbulentă e nevoie să ducem la bun sfârșit îmbunătățirile pe care le-am demarat în armată, să investim în resursele umane și tehnică. Acest guvern are sprijinul majorității parlamentare, care se bazează pe încrederea oferită de cetățeni. Vreau să vă rog ca noi, de fiecare dată când întreprindem acțiuni, să pornim de la interesul cetățeanului”, a declarat Maia Sandu.


Și fostul șef de la Agricultură a venit cu un mesaj, la final de mandat.

„Au fost teste dure profesionale și emoționale! Dar am încercat să le depășesc demn, corect și profesionist alături de o echipă extrem de puternică – MADRM, cu sprijinul profund al instituțiilor statale și al asociațiilor de profil, dar și cu deschiderea temeinică a comunității internaționale a donatorilor.

În tot acest răstimp, am avut alături cei mai profesioniști Secretari de Stat, cei mai experimentați șefi de subdiviziuni și colaboratori ai Ministerului, alături de care am realizat un șir de acțiuni valoroase cu impact major asupra tuturor domeniilor gestionate de Minister. Echipa MADRM poate lista/nominaliza, documente de politici, acte legislativ-normative, acorduri internaționale și alte activități cu incidență durabilă vădită asupra agriculturii, dezvoltării regionale și mediului.

Această perioadă am muncit-o alături de Oameni – ceea ce reprezintă cu adevărat Ministerul pe care l-am condus!

Recunosc că, fiind desemnat în calitate de Ministru, mi-am propus planuri ambițioase și obiective complexe, dar nu întotdeauna, realizarea acestora depinde exclusiv de Ministru.

Or, efectele politice și social-economice determinate de suprapunerea crizei pandemice și a secetei, au demonstrat suplimentar importanța dezvoltării durabile a sectorului agricol și au pus în pericol atingerea mai multor ținte trasate de instituție.

Vă doresc sănătate, mulți ani rodnici, oameni dragi alături, belșug și prosperare în activitatea pe care o desfășurați cu profundă abnegație!”, a scris Ion Perju.

Noul cabinet de miniștri se întrunește în prima sa ședință astăzi, la ora 15:30. UNIMEDIA va transmite live, fiți cu ochii pe noi.


Pub