Un moldovean, prins beat criță la volan, de către polițiștii de frontieră români

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați-rutier au depistat la controlul de frontieră, un bărbat care conducea un automarfar, deși era în stare de ebrietate.

Foto: ITPF Iași

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați-rutier – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 45 de ani, la volanul unui ansamblu rutier format dintr-un cap tractor și o remorcă, ambele înmatriculate în Republica Moldova.

Poliţiştii de frontieră au observat că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care au solicitat un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Galați, pentru ca acesta să fie testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, șoferul a fost condus la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei” din Galați, pentru a i se preleva probe biologice, în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge.

La moment, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge.


Pub