(video) Prim-ministra Gavrilița, la prima ședință a Guvernului: Sarcina dvs este să fiți pe jumătate miniștri, pe jumătate procurori

Noul Cabinet de miniștri, învestit vineri, s-a întrunit, astăzi, în prima sa ședință. În cadrul acesteia au fost demiși secretarii de stat din cadrul ministerelor și numiți alții noi. Totodată, a fost rechemat din funcția de ambasador al R. Moldova în Federația Rusă Vladimir Golovatiuc. De asemenea, au fost eliberați din funcție și directorii ai 4 agenții de stat.

Foto:

Secretarii de stat din fostul cabinet de miniștri au plecat din funcții. În locul lor au fost numiți alții noi.

La fel, au fost demiși șefii a cinci instituții importante de stat.

Urmăriți pe UNIMEDIA prima ședință a noului Guvern:



Tot vineri, membrii Guvernului învestit de Parlament au depus jurământul în fața președintei Maia Sandu. Aceștia au fost felicitați de către șefa statului, care promis sprijinul său și le-a urat succes în activitate.

Noul Guvern, condus de Natalia Gavrilița, este format din 13 ministere, în loc de 9, așa cum a fost până acum. Totodată, din Executiv vor face parte și 2 viceprim-miniștri specializați, unul pentru Reintegrare și unul pentru Digitalizare. Gavrilița a prezentat, astăzi, echipa guvernamentală, ce urmează a fi supusă votului în Parlament.


Pub