Cinci agenții de stat, „decapitate” în aceeași zi: Șefii de la APP, CNAM, AGEPI, Cadastru și ARI au demisionat

Directorii generali ai cinci agenții de stat au fost eliberați din funcție astăzi, în cadrul primei ședințe a noului Guvern, în frunte cu Natalia Gavriliță, învestit vineri. Șefii a trei agenții, precum și directoarea CNAS, au fost demiși în baza propriilor cereri, votate astăzi de noul Executiv.

Foto: DESCHIDE.MD

Astfel, Guvernul a votat, astăzi, eliberarea lui Anatolie Ghilaș din funcția de director general al Agenției Relații Funciare și Cadastru, din data de 9 august, în baza cererii de demisie.

De asemenea, Guvernul a votat eliberarea Elenei Beleacova din funcția de director general al Agenției Relații Interetnice, din data de 9 august, în baza cererii de demisie.

Totodată, Ghenadie Țapordei a fost demis din funcția de director general al Agenției Proprietății Publice, în baza propriei cereri.

De asemenea, Viorel Iustin a fost eliberat din funcția de director general al Agenției de stat pentru Proprietate Intelectuală, în baza cererii de demisie.

Și directoarea Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Valentina Buliga, a fost eliberată din funcție, în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri.

Astăzi, noul Cabinet de miniștri, învestit vineri, s-a întrunit în prima sa ședință.


Tot vineri, membrii Guvernului învestit de Parlament au depus jurământul în fața președintei Maia Sandu. Aceștia au fost felicitați de către șefa statului, care promis sprijinul său și le-a urat succes în activitate.

Noul Guvern, condus de Natalia Gavrilița, este format din 13 ministere, în loc de 9, așa cum a fost până acum. Totodată, din Executiv vor face parte și 2 viceprim-miniștri specializați, unul pentru Reintegrare și unul pentru Digitalizare. Gavrilița a prezentat, astăzi, echipa guvernamentală, ce urmează a fi supusă votului în Parlament.


Pub