Principală  —  IMPORTANTE   —   R. Moldova a recepționat 30…

R. Moldova a recepționat 30 mii de doze de vaccin AstraZeneca împotriva COVID-19 din partea Letoniei

Foto: MSMPS

R. Moldova a recepționat un alt lot de 30 mii de doze de vaccin împotriva COVID-19 de tip AstraZeneca (Vaxzevria). Dozele au fost oferite cu titlu gratuit de Letonia și urmează să fie distribuite în mod proporțional în toate centrele de vaccinare din țară, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

„E un alt gest de solidaritate față de cetățenii R. Moldova și o dovadă că doar împreună, prin eforturi comune, putem opri pandemia COVID-19. Acest lot va completa stocul de vaccinuri împotriva COVID-19, deținut de sistemul de sănătate din R. Moldova și va contribui activ la intensificarea procesului de vaccinare. Îndemnăm toți cetățenii să respecte măsurile de protecție, să se vaccineze pentru a se proteja de acest virus.Vaccinurile, prezente în țara noastră, sunt sigure și eficiente. Acestea sunt oferite gratuit și trebuie de beneficiat de această oportunitate. Vaccinarea salvează vieți și e unica șansă de a opri pandemia”, a declarat fostul secretar de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova a început pe 2 martie curent, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.