Principală  —  IMPORTANTE   —   Fostul ministru al Apărării Alexandru…

Fostul ministru al Apărării Alexandru Pînzari rămâne în arest. CA Chișinău a respins recursurile apărării

Foto: politia.md

Fostul ministru al Apărării Alexandru Pînzari rămâne în arest. Curtea de Apel Chișinău a respins luni, 9 august, recursurile avocaților acestuia, depuse împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care a dispus aplicarea arestului în privința lui Pînzari.

Alexandru Pînzari a fost reținut pe 30 iulie curent, după efectuarea unor percheziții în automobilul și domiciliul acestuia, de unde au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Pe 1 august, Pînzari a fost arestat pentru 30 de zile în dosarul fostei Direcții nr. 5 a MAI.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), Alexandru Pînzari este bănuit că ar fi comis anumite fapte infracționale în perioada în care era șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP).

După reținere, pe pagina de Facebook a lui Alexandru Pînzari a fost postat un mesaj, prin intermediul familiei sale, în care el spune că răspunde de fiecare acțiune și este responsabil doar de ceea ce a făcut, nu de ceea ce „li se pare unora”.

„Pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis. Ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug sau să dea note activității mele”, a transmis fostul ministru al Apărării.

Pe 7 iulie, Dorin Damir, fostul șef al Direcției Operațiuni Speciale nr. 5 și actual șef al IP Balți Valeriu Cojocaru, dar și fostul șef al secției nr.1 „K” a Direcției nr. 5, actual inspector din cadrul Poliției de Frontieră Ion Cojocaru, au fost plasați în arest pentru 30 de zile, în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 a MAI.