Țara care interzice cremele cu protecție solară pe plajă. Ce amendă riscă turiștii ce nu respectă regula

09 Aug. 2021, 17:06
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
09 Aug. 2021, 17:06 // Actual //  MD Bani

Cremele cu protecție solară, folosite de turiști pe plajă, au fost interzise în Thailanda, deoarece reprezintă un pericol pentru viața subacvatică. Guvernul thailandez se opune folosirii acestor loțiuni, deoarece conțin substanțe suficient de periculoase încât să amenințe viețuitoarele din apă.

Decizia a venit în urma unor studii efectuate de coasta de sud-est a țării, care au arătat că o mulțime de corali au ost afectați de cremele folosite de turișii care au înotat, notează The Independent.

Loțiunile interzise sunt cele care conțin substanțe chimice precum: oxibenzonă, octinoxat, 4-metilbenziliden camfor sau butilparaben.

Substanțele chimice „deteriorează recifele de corali, distrug larvele, le obstrucționează sistemul reproductiv și provoacă decolorarea recifelor de corali”, este menționat în anunțul Departamentului Parcului Național, Conservării Faunei Sălbatice și a Plantelor din Thailanda.

Oricine va folosi astfel de creme poate fi amendat cu până la 2.000 de lire sterline. Cu toate acestea, este încă neclar cum va fi implementată măsura.

Restricții similare mai sunt și în mica naţiune insulară Palau, din Micronezia, sau în statul american Hawaii.

Nu în ultimul rând, în 2018, autorităţile au decis închiderea pentru o perioadă nedeterminată a Maya Bay, golful devenit celebru datorită filmului „The Beach”, cu Leonardo DiCaprio, după ce au fost semnalate daune profunde provocate recifurilor de corali.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

În urma apariției imaginilor în presă cu o casă construită pe acoperișul unui bloc de locuit, Pretura sectorului Centru aduce următoarele precizări. Conform informațiilor furnizate de autoritățile locale, casa respectivă a fost construită în anul 2016.

În ceea ce privește construcția ilegală, autoritatea publică locală a sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică încă din anul 2020. Inspectoratul este responsabil de verificarea legalității și a disciplinei în construcții.

Deși autoritățile locale au sesizat problema, conform prevederilor legale, nu pot întocmi procese-verbale contravenționale pentru astfel de situații, deoarece construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor sau transformarea acoperișurilor care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative intră sub incidența competenței Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției.

În acest context, examinarea și gestionarea cazului sunt de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției, care vor lua măsurile necesare în conformitate cu legea.

Imaginea cu casa construită pe un bloc de locuit din Capitală u fost distribuite pe internet.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău