Casa Albă a ajuns la un acord cu producătorii americani în privinţa electrificării maşinilor

Președintele american va semna în scurt timp un ordin executiv care stabilește un nou obiectiv ambițios pentru piaţa auto din SUA. Casa Albă a ajuns la un acord cu producătorii americani în privinţa electrificării maşinilor.

Din 2030, 50% din toate maşinile noi vândute trebuie să fie neapărat electrificate! Din acestea vor putea face parte doar cele complet electrice cu baterii, cele plug-in hybrid şi cele cu pile de combustie.

Ordinul executiv lansează, de asemenea, dezvoltarea unor standarde pe termen lung de eficiență a consumului de combustibil și de emisii pentru a economisi banii consumatorilor, a reduce poluarea, a stimula sănătatea publică, a promova justiția de mediu și a aborda criza climatică.

https://www.youtube.com/watch?v=mom-OPchCpw

Piața globală trece la vehiculele electrice și valorifică potențialul acestora pentru a economisi bani familiilor, a reduce poluarea și a face aerul pe care îl respirăm mai curat. În ciuda faptului că a fost pionier în această tehnologie, SUA a rămas în urmă în cursa pentru fabricarea acestor vehicule și a bateriilor din ele. Astăzi, cota de piață din SUA a vânzărilor de vehicule electrice este de doar o treime din cea a pieței chineze.

Președintele Joe Biden consideră că este timpul ca SUA să devină lider în producția de vehicule electrice, infrastructură și inovație, investind în:

  • Instalarea primei rețele naționale de stații de încărcare a vehiculelor electrice.
  • Oferirea de stimulente consumatorilor la punctele de vânzare a acestor maşini.
  • Finanțarea reorganizării și extinderii întregului lanț de aprovizionare cu producție internă.
  • Inovarea următoarei generații de tehnologii curate pentru a menține avantajul competitiv.

Cu toate acestea, dar și alte măsuri adiționale luate, se vor putea reduce emisiile de gaze cu efect de seră din vânzările de autoturisme noi cu peste 60% în 2030. Investiţiile comune pentru atingerea obiectivelor se ridică la peste 330 de miliarde de dolari.

https://www.youtube.com/watch?v=nc8ru0WqpN0

Producătorii de automobile, United Autoworkers (UAW) și alți lideri, au lansat câteva declarații cu privire la pașii administrației Biden de a consolida leadership-ul american în ceea ce privește mașinile și camioanele curate:

Declarația comună a Ford, GM și Stellantis:

“Astăzi, Ford, GM și Stellantis își anunță aspirația comună de a realiza vânzări de 40-50% din volumele anuale de vehicule electrice din SUA, până în 2030, pentru a apropia națiunea de un viitor cu emisii zero, în concordanță cu obiectivele climatice de la Paris. Anunțurile noastre recente despre produse, tehnologie și investiții evidențiază angajamentul nostru colectiv de a fi lideri în tranziția SUA către vehicule electrice. Aceasta reprezintă o schimbare dramatică de pe piața americană de astăzi, care poate fi realizată numai prin implementarea în timp util a întregii suite de politici de electrificare angajate de administrație în planul Build Back Better, inclusiv stimulente de cumpărare, o rețea de încărcare cuprinzătoare cu densitate suficientă pentru susține milioane de vehicule pe care le reprezintă aceste obiective, investiții în cercetare și dezvoltare, și stimulente pentru extinderea producției de vehicule electrice și a lanțurilor de aprovizionare în Statele Unite. Având UAW alături de noi în transformarea forței de muncă și parteneriatul cu noi în această călătorie, credem că putem consolida conducerea americană continuă în tehnologia de transport curată prin inovarea și fabricarea vehiculelor electrice. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu Administrația Biden, Congresul și guvernele de stat și locale pentru a adopta politici care să permită aceste obiective ambițioase”.

Declarația președintelui UAW, Ray Curry:

“Suntem într-un moment critic pentru industria auto, întrucât țările concurează pentru a construi vehiculele viitorului. Rămânem în urma Chinei și Europei, în timp ce producătorii investesc miliarde în creșterea piețelor și extinderea producției. Trebuie să facem investiții aici în Statele Unite. Din fericire, președintele Biden recunoaște importanța acestui moment, iar planul său Build Back Better face investițiile îndrăznețe în producție, stimulente pentru consumatori și infrastructură necesare pentru a se asigura că vehiculele viitorului vor fi realizate în țara noastră. Numai investițiile nu sunt suficiente. Anunțul privind standardele de emisii aduce mai multă certitudine și o mai bună planificare pentru industria auto și pentru viitoarele locuri de muncă ale membrilor UAW”.

Declarație comună a BMW, Ford, Honda, Volkswagen și Volvo:

“Am fost mândri să fim alături de California pentru a stabili noi reglementări progresive privind gazele cu efect de seră și ne menținem angajamentul de a conduce industria în lupta împotriva schimbărilor climatice. De aceea susținem obiectivul administrației Biden de a atinge un viitor al vehiculelor electrice și aplaudăm decizia președintelui în ceea ce privește reducerea emisiilor și investițiile în infrastructura critică pentru a realiza aceste reduceri. În timp ce companiile-cadru din California se îndreaptă către 40-50% din vânzările noastre, fiind EV în următorii nouă ani, acțiunea îndrăzneață a partenerilor noștri din guvernul federal este crucială pentru a crește cererea consumatorilor de vehicule electrice și pentru a ne pune pe drumul cel bun pentru a atinge angajamentele globale ale Acordului climatic de la Paris. Aceasta include un standard puternic la nivel național privind emisiile de gaze cu efect de seră, investiții continue în infrastructura de încărcare și stimulente ample pentru consumatori pentru toate achizițiile de vehicule electrice”.

 

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/