(video) Catastrofă ecologică în Kuweit! A şasea zi arde cel mai mare depozit de anvelope uzate din lume

În Kuweit, ţara din Orientul Mijlociu în care mașinile au început la propriu să se topească din cauza căldurii în luna iulie, a şasea zi consecutivă arde o parte a celui mai mare depozit de anvelope uzate din lume.

Pompierii şi salvatorii încă nu au reuşit să pună capăt acestei catastrofe ecologice, dar au putut separa grămezile afectate de altele pentru ca flăcările să nu se extindă!

https://twitter.com/TheInsiderPaper/status/1422640725771104258
https://www.youtube.com/watch?v=qq9rY3nGBSs
https://www.youtube.com/watch?v=fp8ySwsjx5w

Pentru a cincea zi această țară mică este în afara concurenței în ceea ce privește emisiile de gaze cu efect de seră! Incendiul este atât de amplu încât este vizibil din satelit! Ecologiştii evident că trag un semnal de alarmă.

Această groapă de gunoi se află relativ aproape de cartiere rezidenţiale şi avea adunate, conform estimărilor, aproximativ 52 de milioane de anvelope. Cauza incendiului este deocamdată necunoscută, dar dacă nu s-a dat foc intenționat, atunci probabil s-a întâmplat din cauza temperaturilor ridicate.

Acum, până nu se vor putea stinge flăcările sau până nu vor arde toate anvelopele din zonele delimitate, norii de fum care conțin dioxid de carbon, oxid de sulf și alte substanțe toxice se ridică în aer. Iar metale grele și produse petroliere intră în pământ și în apele freatice, dacă acestea există în zonă.

Amintim că acesta nu este primul incendiu local de proporții mari. În 2012 a mai avut loc unul (intenţionat) şi atunci au fost mistuite circa cinci milioane de anvelope. Iar din 2012 şi până în prezent au mai avut loc altele, însă mai mici, care au putut fi stinse relativ rapid.

În depozitul din Kuweit anvelopele uzate sunt adunate şi prelucrate cu viteza melcului de fapt, după cum relevă reportajul ataşat mai jos, realizat în 2021. Cantitatea impunătoare nu provine doar de la nivel naţional, ci şi din importuri din alte ţări care nu pot face nimic sau nu ştiu ce să facă cu ele, însă nu gratuit evident.

https://www.youtube.com/watch?v=y0ah6QZpI3M

Cmentariile sunt închise