Natalia Gavriliță și-a prezentat miniștrii în fața funcționarilor din ministere: „E necesar să creștem încrederea cetățenilor în instituțiile statului”

Mădălin Necșuțu
09/08/2021
Premierul Natalia Gavriliță împreună cu ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu în timpul unei întâniri cu funcționarii din ministere

Șefa guvernului Natalia Gavriliță i-a prezentat, luni, pe mai mulți miniștri din guvernul pe care îl conduce către echipele pe care le vor gestiona în ministerele pe care urmează să le preia. Printre aceștia s-au numărat ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu și vicepremierul pe Digitalizare, Iurie Țurcanu.

„Având majoritate parlamentară, suntem perfect aliniați spre viziunea de schimbare. E necesar să creștem încrederea cetățenilor în instituțiile statului. Am decis să separăm Ministerul Economiei de cel al Infrastructurii, pentru ca să acordăm o atenție mai mare acestor două domenii de importanță majoră. Avem o agendă ambițioasă în domeniul dezvoltării economiei și al infrastructurii și ne dorim ca cetățenii să vadă rapid rezultatele muncii noastre”, a spus Natalia Gavrilița.

Săptămâna trecută, premierul Natalia Gavriliță declara într-un interviu pentru Europa Liberă că principala prioritate a acestei guvernări este redarea încrederi cetățeanului că statul lucrează pentru ei.

La rândul său, noul ministru al Economiei, Sergiu Gaibu, a declarat că se va concentra de o mai bună funcționare a relației antreprenorilor cu statul.

„Vom identifica soluțiile necesare pentru crearea unui climat favorabil pentru dezvoltarea antreprenoriatului. De asemenea, vom lucra intens și pentru atragerea investițiilor. Trebuie să reorganizăm economia astfel încât să putem beneficia maxim posibil, să valorificăm potențialul uman pe care îl avem, să susținem atât investițiile străine, cât și producătorii locali, pentru ca ei să poată opera corect și eficient”, a declarat Gaibu.

De asemenea, Andrei Spînu, viceprim-ministru, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale s-a arătat intransigent în ceea ce privește corupția pe dimensiunea infrastructurii, după ce guvernele anterioare au derulat mari afaceri suspicionate de corupție prin campania „Drumuri bune pentru Moldova”.

„Îmi doresc o echipă proactivă, aștept de la dumneavoastră soluții cum putem să mișcăm lucrurile spre binele țării. Am un mesaj important pentru șefii instituțiilor subordonate – fie începeți să construiți drumuri bune, fie plecați. Vom avea toleranță zero față de corupție, vremurile se schimbă, și vremurile se schimbă astăzi”, a declarat Spînu.

Vicepremierul pe Digitalizare, Iurie Țurcanu, și-a exprimat la rândul său dorința privind digitalizarea serviciilor publice pentru o bună calitate a vieții cetățenilor și eficientizarea proceselor ce implică relaționarea dintre cetățeni și instituțiilor statului.

„În programul de activitate al Guvernului avem trasate mai multe obiective, începând cu organizarea și identificarea soluțiilor IT și terminând cu mentenanța și accesibilitatea tuturor serviciilor pentru cetățenii din țară și din diasporă. Va trebui să asigurăm o sinergie între instituții și, fiind un vârf de lance în acest proces, să putem să asigurăm eficiență și să punem în valoare digitală toate sectoarele. În următoarele zile, săptămâni și luni vom avea sarcina principală de a ne coagula eforturile ca să creăm acel model prin care vom putea să generăm rezultate zilnic. În tot ce facem noi, prin servicii, prin generare de eficiență operațională, prin crearea condițiilor de utilizare a tehnologiilor Informaționale vom pune interesele cetățenilor în capul mesei”, a precizat Țurcanu.

Mădălin Necșuțu
09/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii