Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Mai mulți pompieri din R.…

Mai mulți pompieri din R. Moldova urmează să se deplaseze în Grecia pentru a stinge incendiile de proporții

25 de pompieri din R. Moldova urmează să se deplaseze în Grecia cu patru autospeciale pentru a ajuta salvatorii eleni la stingerea incendiilor de proporții cu care se confruntă această țară.

Mii de oameni și-au părăsit casele la periferia Atenei vineri, 6 august, în timp ce echipajele de urgență se luptau să împiedice propagarea incendiilor devastatoare în mai multe orașe din Grecia, notează Reuters.

Incendiul a izbucnit pentru prima dată marți, în perimetrul autostrăzii principale care leagă capitala de nordul Greciei în care sute de pompieri s-au angajat într-un „efort titanic” pentru a împiedica flăcările să ajungă în orașul apropiat Marathon, Hardalias.

Cinci elicoptere din R. Moldova au fost îndreptate pentru a participa la operațiunea de stingere a incendiilor din regiunea de sud a Turciei.

Două din cele cinci elicoptere care participă la operațiunea de stingere a incendiilor din sudul Turciei aparțin Aeroportului Internațional Mărculești, iar celelalte trei – unei companii aeriene, a declarat pentru Ziarul de Gardă administratorul Aeroportului Internațional Mărculești, Nicolae Clichici.